Πήραμε τον εξοπλισμό μας, κάναμε την καβάτζα, έχουμε υλικά και προμήθειες… αλλά για πόσο; Πόσο θα κρατήσουν, πριν αρχίσουν να χαλάνε, να θέλουν αλλαγή, συντήρηση, να υπάρχουν ανταλλακτικά κτλ; Όλοι, στο μυαλό μας, έχουμε μία κατάσταση, για ορισμένη χρονική περίοδο, την οποία θα βγάλουμε με μπαταρίες, φορτιστές, σκηνές και άλλα διάφορα γκατζετάκια. Είμαστε όμως σίγουροι ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί γρήγορα ή μήπως όχι;

Όταν ξεκίνησα με το «σπορ» και έκανα τις αγορές μου, σίγουρα δεν φαντάστηκα ότι μετά από 15 χρόνια, θα είμαι στο σημείο που είμαι. Θεωρούσα ότι τουλάχιστον, μετά από 5 άντε βαριά 10 χρόνια, η κατάσταση θα ήταν πιο καλή. Και όμως, είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση με την δυνατότητα, να εξελιχθεί σε ακόμα πιο πολύ χάλια κατάσταση. Πανδημία, οικονομική κατάρρευση, πόλεμος στην Ουκρανία, αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου εμπορίου με ελλείψεις κα. Έφτασα λοιπόν στο σημείο, η σκηνή μου να θέλει αλλαγή, το sleeping bag τα ίδια, να αλλάζω μπαταρίες κάθε μερικά χρόνια και τα υπόλοιπα γνωστά.

Τι θα γίνει όμως, αν μπούμε σε μία κατάσταση πχ παγκόσμιου οικονομικού κραχ, η οποία θα διαρκέσει ακόμα περισσότερο και το χειρότερο, θα κάνει τις αγορές εξοπλισμού, υλικών, τροφίμων, πολύ δύσκολη; Που θα βρεις μπαταρίες για το φωτοβολταϊκό σύστημα, όταν δεν θα υπάρχουν και κάθε 3-5 χρόνια θέλουν άλλαγμα; Πως θα αγοράσεις σκηνές, sleeping bag, γάντια, σάκους κτλ, όταν δεν θα υπάρχει μία ή δεν θα κυκλοφορούν στην αγορά; Απίθανο θα πείτε… μα και η πανδημία ήταν ακόμα πιο απίθανη και την περνάμε, όπως και ένας πόλεμος Ουκρανίας/ΝΑΤΟ-Ρωσσίας και τον ζούμε και άλλα, που περνάνε στα ψηλά.

Τι θέλω να πω… καλά όλα τα γκάτζετς και η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά σε καταστάσεις μεγάλης διάρκειας, τα ξεχνάς όλα αυτά και γυρίζεις 100 χρόνια πίσω!!! Σε κεριά, κουβέρτες, μαντεμένια σκεύη, εργαλεία χειρός κτλ. Και όχι, μην πετάξετε οτιδήποτε ηλεκτρονικό/σύγχρονο εξοπλισμό έχετε, καθώς έχει και αυτός την χρησιμότητα του εννοείται, αλλά να έχετε στο νου σας, ότι δεν είναι κατάλληλος για όλες τις καταστάσεις και θα πρέπει να έχετε στα υπόψιν, αυτό που σας ανέφερα, ειδικά αν θεωρείτε μία μακροχρόνια κατάσταση πιθανή.