Διάβασες κάτι ενδιαφέρον, σου άρεσε και θέλεις να το δημοσιεύσεις σε ένα δικό σου blog ή άλλη ιστοσελίδα. Ο σωστός τρόπος για να το κάνεις είναι ο εξής.

Αντιγράφεις ένα μέρος του άρθρου, όχι ολόκληρο και στο τέλος γράφεις ότι το υπόλοιπο άρθρο βρίσκεται σε αυτή την ιστοσελίδα, ώστε ο αναγνώστης να βρει την πραγματική πηγή και να το διαβάσει. Ολόκληρη η αντιγραφή άρθρου και στο τέλος να υπάρχει ένας απλός σύνδεσμος «Πηγή», ούτε καν ολόκληρο το URL της πηγής, δεν είναι θεμιτό.

Δεν είναι θέμα, αντιγραφείς, πειρατεία ή ότι κάποιος άλλος καρπώνεται την δουλειά σου. Έχει να κάνει και με την εγκυρότητα του άρθρου. Σκεφτείτε να γράψει κάποιος ένα άρθρο και μετά από λίγο να το αναθεωρήσει, για οποιοδήποτε λόγο. Όπου έχει αντιγραφεί αυτό το άρθρο, θα έχει τα λάθη του αρχικού και δυστυχώς καμία από τις διορθώσεις. Συνεπώς, θα αναπαράγεται ένα παλιό/λανθασμένο άρθρο με τις όποιες συνέπειες.

Επίσης έχει να κάνει και με τα σχόλια. Ορισμένες φορές τα σχόλια, είναι πιο σημαντικά από το ίδιο το άρθρο. Όταν λοιπόν ένα άρθρο αντιγραφεί σε 10 διαφορετικά σημεία, ο σχολιασμός δεν θα είναι συγκεντρωμένος στην αρχική πηγή του άρθρου, αλλά δεξιά και αριστερά. Έτσι ο ίδιος ο αρθρογράφος δεν θα δει και δεν θα λάβει κάποιο σχόλιο, ενώ ο σχολιαστής που μπορεί να έχει επισημάνει κάποιο λάθος δεν θα «ακουστεί» ποτέ, από τον αρθρογράφο.

Σεβαστείτε την δουλειά του άλλου, σε οποιοδήποτε blog/ιστοσελίδα. Αναφέρετε ξεκάθαρα την αρχική πηγή και αποκλείστε τον σχολιασμό σε άλλες σελίδες.

Το ίδιο λάθος έχω κάνει και εγώ επειδή δεν γνώριζα και δεν το είχα σκεφτεί. Επειδή πλέον το blog, έχει πολλά άρθρα, όπου είναι δυνατόν και δεν έχει γίνει ήδη, θα χρησιμοποιηθεί ο σωστός τρόπος, όπως αναφέρετε παραπάνω.