Από τις πιο απλές συνταγές για ψωμί από ρύζι, χωρίς καθόλου πρόσθετα υλικά. Όλο το μυστικό είναι η παρασκευή της «κρέμας» ρυζιού, που φαίνεται στην αρχή του βίντεο και πρέπει να γίνει για να δέσει η ζύμη.
Η συνταγή αναφέρεται σε μισό κιλό αλεύρι ρυζιού, συνολικά. Για την παρασκευή της «κρέμας», θα χρειαστείτε περίπου 100-150γρ αλευριού, σε 2 κούπες του τσαγιού νερό, πάνω κάτω. Για μαγιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μαγιά για ψωμί και φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και λίγο ζάχαρη. Η ζάχαρη θα βοηθήσει την μαγιά, να φουσκώσει περισσότερο το ψωμί.
Ιδανικό για όσους, ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη, αλλά και σαν εναλλακτικός τρόπος παρασκευής ψωμιού, χωρίς αλεύρι από σιτάρι.
25 Μαΐου, 2019 at 12:08
Τι έχει υγρό έχει στο γυάλινο μπουκάλι;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
25 Μαΐου, 2019 at 20:47
Μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό, όπως κανουμε κανονικά και στο ψωμί.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
10 Ιουνίου, 2019 at 22:48
Τι αναλογίες βάζει? Και το έχετε δοκιμάσει σε αρτοπαρασκευαστή?
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
11 Ιουνίου, 2019 at 06:27
Αναλογίες για όλη τη συνταγή ρωτάτε; Σε αρτοπαρασκευαστη δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί δεν χρησιμοποιώ, αλλά μπορεί να φτιαχτεί δεν έχει θέμα. Θα πρέπει μόνο να προσέξετε ότι τα τρόφιμα χωρίς γλουτενη, θα πρέπει να φτιάχνονται με εργαλεία /δοχεια κτλ που δεν έχουν έρθει σε επαφή με γλουτενη. Αυτό σε περίπτωση που έχετε κάποια παθηση που απαγορεύετε η γλουτενη. Αν το κάνετε απλώς για υγιεινοτερη διατροφή, εντάξει.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!