Συνεχίζοντας από το πρώτο μέρος, όπου διαπιστώσαμε ότι είμαστε ένα με την Φύση, πάμε να δούμε ποια είναι η θέση μας, μέσα σε αυτήν, καθώς κάπου έχουμε αποπροσανατολιστεί.

Αν εξετάσουμε πχ ένα λύκο, είτε οπτικά, είτε εργαστηριακά, είτε παρατηρήσουμε την συμπεριφορά του, στην Φύση, θα δούμε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για σαρκοβόρο ζώο, που ζει σε ομάδες και κυνηγά. Το καταλαβαίνουμε από τα δόντια του, το σχήμα του, το πεπτικό του σύστημα κτλ. Παρομοίως αν εξετάσουμε πχ μία αγελάδα, θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για φυτοφάγο ζώο, με ανάλογο πεπτικό σύστημα κα. Αν εξετάσουμε μία κότα, το ίδιο, ένα τζάγκουαρ… κοκ. Τι γίνεται όμως με τον άνθρωπο; Σίγουρα από μία πρώτη ματιά, δεν ξεχωρίζει ούτε σαν φυτοφάγο ον, αλλά ούτε και σαρκοβόρο. Θα πρέπει να εξετάσουμε πιο προσεχτικά την περίπτωση του ανθρώπου και να δούμε ότι έχει κάποια χαρακτηριστικά και από τις δύο κατηγορίες, συνεπώς είναι παμφάγο, καθώς μπορεί να μην έχουμε νύχια, αλλά σίγουρα έχουμε κυνόδοντες και γενικά δόντια, που άλλα χρησιμεύουν για να τρώμε σάρκα/κρέας και άλλα για φυτά/καρπούς. Ακόμα καλύτερα, το πεπτικό μας σύστημα, δείχνει ξεκάθαρα ότι είμαστε παμφάγο ον. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να τρέφεται και με ζώα και με φυτά/καρπούς. Μάλιστα, το ίδιο αποδυκνείεται από την ίδια του την συμπεριφορά, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο άνθρωπος κυνηγά ζώα από τα προ-ιστορικά χρόνια. Μάλιστα, θα έλεγα ότι είμαστε περισσότερο σαρκοβόρα ζώα, παρά φυτοφάγα, καθώς μπορεί να μην έχουμε νύχια, δηλητήριο, ταχύτητα, καλή όραση και όσφρηση, αλλά έχουμε έναν εγκέφαλο, που καταφέρνει και ξεπερνά όλες αυτές τις ελλείψεις και τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα. Αν δούμε άλλα ζώα στην Φύση, θα δούμε ότι οι κυνηγοί/σαρκοβόρα ζώα, είναι μεγαλύτερης νοημοσύνης, έχουν πιο εξελιγμένο εγκέφαλο, από τα φυτοφάγα, με κάποιες εξαιρέσεις πάντα. Συνεπώς, ο άνθρωπος που έχει τόσο μεγάλη νοημοσύνη, δεν θα πρέπει να είναι από τους καλύτερους κυνηγούς;

Σήμερα όμως, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, να αντικρούουμε ακόμα και την ίδια μας την Φύση, ως παμφάγα όντα και να στρεφόμαστε σε διατροφές, που δεν περιέχουν καθόλου κρέας, όπως η διατροφή vegan και η ωμοφαγία. Αντίστοιχα όμως, υπάρχει και μία άλλη διατροφή, όπου τρώνε μόνο κρέας. Και αν είδαμε στις αγελάδες, ότι όταν τους δώσαμε να φάνε κρέας, «τρελάθηκαν», τι μπορούμε να περιμένουμε από έναν άνθρωπο, που δεν τρέφεται σωστά και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Μπορεί να σας κούρασα λιγάκι, άλλα όλα τα παραπάνω, είναι μία εισαγωγή, θα έλεγα, για να σας δείξω, ότι έχουμε φτάσει στο σημείο, να αρνούμαστε την ίδια μας την Φύση και φυσιολογία και να προσπαθούμε να γίνουμε κάτι διαφορετικό, για λόγους, που δεν έχουν να κάνουν με κάτι το ξεκάθαρο και απτό. Για παράδειγμα, κάποιοι αρνούνται να φάνε κρέας, επειδή λέει, ότι στις Δέκα Εντολές, αναφέρει «Ου φονεύσεις» και αυτό ισχύει και για τα ζώα που σφάζουμε… Άλλοι, προωθούν την ομοφυλοφιλία, την ίδια στιγμή που βλέπουμε ξεκάθαρα, ότι στην Φύση, όχι ότι δεν υπάρχει καθόλου, αλλά είναι ξεκάθαρα σημάδι εκφυλισμού και πως το ζώο/είδος που στρέφεται σε αυτήν, είναι καταδικασμένο να πεθάνει. Επίσης, φτάσαμε στο σημείο, το αρσενικό του ανθρώπου, ο άνδρας, να μην συμπεριφέρεται σαν άνδρας, οικογενειάρχης, προστάτης, ως πρέπει και το θηλυκό, να αναλαμβάνει και να αντικαθιστά αυτό, σε κάποιες από αυτές τις λειτουργίες, αφήνοντας πίσω την οικογενειακή εστία, με τις γνωστές επιπτώσεις. Βλέπουμε τους σημερινούς νέους, να φοβούνται να πλησιάσουν μία κοπέλα και αντίθετα οι κοπέλες, να μην «μαζεύονται» με τίποτα.

Με όλα αυτά, θέλω να πω, πως για λόγους άσχετους με την βιολογία και φυσιολογία του ανθρώπου, όπως κοινωνικούς και θρησκευτικούς, πάμε κόντρα σε αυτό που «προστάζει» η ίδια η Φύση και το αποδεχόμασταν και οι ίδιοι, για χιλιετίες τώρα. Γίναμε θύματα της ίδιας μας της νοημοσύνης, όπου επειδή «παρά-ψάξαμε» το θέμα, ποιοι είμαστε και που πάμε ή ξεγελαστήκαμε από το κυνήγι των υλικών αγαθών, ξεχάσαμε στην πράξη τι είμαστε τελικά και για αυτό νιώθουμε ξένοι ως προς την Φύση ή συμπαντικά ασήμαντοι, σε αυτό τον κόσμο.

Τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα και απλά, αν τα δεις από την οπτική γωνία της Φύσης. Το αρσενικό πρέπει να συμπεριφέρεται ως αρσενικό και το θηλυκό ως θηλυκό. Αν το ζώο δεν τρέφεται σωστά αρρωσταίνει. Αν έχει εκφυλιστικές τάσεις, εξαφανίζεται. Αν είναι αδύναμο, είτε σωματικά, είτε ψυχικά/πνευματικά, καταναλώνεται. Αν δεν κάνει αυτό που προορίστηκε από την Φύση να κάνει, απλά αντικαθιστάτε. Αν δεν του αρέσει αυτό που είναι, αυτοκαταστρέφεται. Τόσο απλά.

Θα πρέπει λοιπόν, να ξανά μπούμε στην «θέση» μας, να αναλάβουμε τους αρχικούς ρόλους, που μας δόθηκαν από την Φύση και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μία και καλή. Μοιάζουμε με τα πλάσματα από την ταινία «Το νησί του Δρ. Μορό», όπου πλάσματα που είναι περισσότερο ζώα, προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι πραγματικά. Ακριβώς έτσι έχουμε καταντήσει και εμείς. Σίγουρα δεν είμαστε «Λιοντάρια»/θηρία, αλλά από την άλλη, δεν είμαστε ούτε «αρνιά», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι, ορισμένοι από εμάς δεν δείχνουν την ακραία «ζωώδη» όψη τους, αλλά ότι οι πολλοί από εμάς, δείχνουν την εντελώς ήπια, πράα, αλλόκοτη συμπεριφορά, που μέσα από την μόδα, το status, τις θρησκείες, μας έχουν περάσει, έχουμε αποχαυνωθεί και αποκτήσει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Τρανταχτό παράδειγμα, τα περί ισότητας που ακούμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, καθότι όλοι μας πλέον, ζούμε σε Δημοκρατικά πολιτευμάτα… «Όλοι είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα» μας λένε και επαναλαμβάνουμε εμείς… που το είδατε αυτό, να ισχύει στην Φύση, αλλά ακόμα και στην ανθρώπινη κοινωνία; Ρώτησε ποτέ ο Λύκος, αν θέλει το αρνί να φαγωθεί; υπάρχει περίπτωση να εναντιωθούν τα ψάρια, στον Καρχαρία; σας ρώτησε το αφεντικό σας, αν θέλετε να απολυθείτε, ο κλέφτης αν θέλετε να σας κλέψει; Πως λοιπόν είμαστε ίσοι όλοι; Ή μήπως βλέπουμε «ισότητα» σε όλα αυτά που γίνονται εις βάρος της ανθρωπότητας, χιλιετίες τώρα; Σε καμία περίπτωση, κανένα ζώο δεν είναι ίσο με το άλλο, αλλά ούτε και ο άνθρωπος μεταξύ του. Διαφορετικοί ναι, ίσοι όμως, σίγουρα όχι. Ο νόμος του ισχυρού, ισχύει παντού, από την ζούγκλα, μέχρι τα δικαστήρια. Οπότε το να πιστεύουν οι μάζες ότι είναι «ίσες», με τους «ελεγκτές» τους, είναι τραγικό και όχι αστείο.

Πιστεύω, καταλάβατε τι θέλω να περάσω και δεν θέλω να σας κουράζω άλλο. Στην Φύση, όλα έχουν μία συγκεκριμένη θέση και έτσι είναι τα πράγματα. Απλώς πρέπει και εμείς, κάποια στιγμή να το καταλάβουμε και να πάρουμε την θέση που μας αρμόζει και που για αυτή, μας προόρισε η Φύση, άσχετα αν στην πορεία, κάποιοι βρήκαν τρόπο να μας εκμεταλλευτούν και από «Άλφα Αρσενικά», καταντήσαμε «ερπετά».

Advertisements