Αν έχετε μία συσκευή κενού αέρος (όπως έχουμε δει και εδώ: https://lykawn.wordpress.com/2012/12/14/%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82/ ), μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε, για να κάνετε πιο «περίεργα» πράγματα, από ότι να συσκευάσετε τρόφιμα. Ας δούμε μερικούς.

  • Συσκευασία/Φύλαξη Σπόρων: Χρησιμοποιήστε σακούλες κενού αέρος, για να φυλάξετε φαγώσιμους σπόρους πχ πασατέμπο, κουκουνάρι κα. Μην κλείσετε σε κενό αέρος, σπόρους που θέλετε να σπείρετε καθώς υπάρχει περίπτωση να τους κάνετε περισσότερη ζημιά, παρά να διατηρηθούν.
  • Συσκευασία ειδών Α’ Βοηθειών: Τοποθετείστε και κλείστε μέσα σε σακούλες, είδει Α’ Βοηθειών, φτιάχνοντας έτσι κιτ Α’ Βοηθειών, τα οποία προστατεύονται επαρκώς από τον αέρα και την σκόνη.
  • Φύλαξη Εγγράφων: Για να προφυλάξετε σημαντικά έγγραφα, από την σκόνη και την υγρασία, τοποθετείστε τα σε αεροστεγώς κλεισμένες σακούλες. Συμβόλαια, πιστοποιητικά, φωτογραφίες, απολυτήρια κα. μπορούν να φυλαχθούν για καιρό, χωρίς να κιτρινίσουν.
  • Φτιάξτε MREs (Meals Ready to Eat): Φτιάξτε πακέτα τροφίμων, όπως τα γνωστά MREs, για χρήση στο bug out σακίδιο σας ή απλά για πολυήμερες εξορμήσεις/εκδρομές στο βουνό.
  • Φυλάξτε Όπλα/Πυρομαχικά: Λαδώστε ελαφρώς το όπλο και κλείστε το σε σακούλες, αν δεν το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο διάστημα. Επίσης προστατέψετε τα πυρομαχικά με τον ίδιο τρόπο και αν έχετε, τοποθετείστε σακουλάκια silica, για να απορροφούν την όποια υγρασία υπάρχει. Με την ίδια μέθοδο, μπορείτε να προστατέψετε κάποιο μαχαίρι ή άλλο εργαλείο που επηρεάζεται από την σκουριά.
  • Χρυσαφικά: Αν θέλετε να αποθηκεύσετε χρυσαφικά, λίρες, κοσμήματα, για μεγαλύτερη ασφάλεια από αέρα και υγρασία, βάλτε μέσα σε σακούλες κενού.
  • Συσκευασία Ρούχων: Μπορείτε να συμπιέσετε κάποια ρούχα (φανέλες, κάλτσες, εσώρουχα) για χρήση σε σακίδιο και να γλιτώσετε έτσι πολύτιμο χώρο.

Πηγή: http://www.askaprepper.com/7-unusual-ways-use-vacuum-sealer/