Όπου και αν κοιτάξουμε σε αυτόν τον πλανήτη που ονομάζουμε Γη, θα διαπιστώσουμε, ότι είναι γεμάτος ζωή! Παντού! Σε κάθε χωράφι, σε κάθε δέντρο, στον Ουρανό, στο έδαφος, στο νερό, είτε κοιτώντας με τα μάτια μας, είτε με μικροσκόπιο, αυτός ο τόπος, είναι γεμάτος Ζωή! Σε κάνει λοιπόν να αναρωτιέσαι, πως γίνεται στο υπόλοιπο σύμπαν (όσο έχουμε δει), να μην υπάρχει ούτε καν ίχνος ζωής, ενώ εδώ, το αντίθετο.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι, τι το ξεχωριστό, έχει αυτός ο πλανήτης και είναι γεμάτος από Ζωή; Αν το καλοσκεφτούμε, θα διαπιστώσουμε πως οι επιστήμονες, εξηγούν αυτό το θαύμα, ως αλληλουχία απίθανων, συμπτώσεων. Μέσα από μία «απίθανη» έκρηξη, να δημιουργηθεί ένας πλανήτης, με «τέλεια» τροχιά, γύρω από ένα «τέλειο» Ήλιο, σε συνδυασμό με έναν δορυφόρο, την Σελήνη, που με την σειρά της, από σύμπτωση, έχει τόσες θετικές επιρροές στην ζωή αυτού του τόπου, με μία τέλεια απόκλιση του άξονα της Γης, που μας επιτρέπει να έχουμε τις εποχές, που με την σειρά τους, εξασφαλίζουν την διαιώνιση της ζωής. Για να μην πούμε για την ατμόσφαιρα, την βαρύτητα, την πολυπλοκότητα των οργανισμών και άλλα, που με την σειρά τους είχαν την «τέλεια» αναλογία, ώστε να επιτρέψουν την δημιουργία ζωής. Αυτό δεν είναι τύχη και πιθανότητες, είναι απλά ένα θαύμα… ΤΟ ΘΑΥΜΑ! Η Ζωή, από μόνη της, είναι ένα θαύμα, σε κάθε μορφή. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται σε πολύπλοκα οικοσυστήματα δημιουργώντας, καινούργια είδη ζωής ή έστω «απλά» διαιωνίζοντας την υπάρχουσα.

Όλα αυτά, για μένα, δείχνουν μία Θεϊκή παρέμβαση, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά και ας λένε οι επιστήμονες/άθεοι κτλ, ότι θέλουν. Για μένα, αυτό που αποκαλούμε Θεό, Μεγάλο Πνεύμα, Δημιουργό, είναι αυτό που προσφέρει απλόχερα την ζωή σε αυτόν τον κόσμο. Με την σειρά της η ίδια η Ζωή, μέσα από τον τρόπο που ζει, υπάρχει και διαιωνίζεται, προσφέρει και ανταποδίδει στον Θεό το ελάχιστο δυνατό, που είναι απλά ευγνωμοσύνη και σεβασμό στην δημιουργία Του. Η καταστροφή της Ζωής, είναι ύβρη και προσβολή προς τον Δημιουργό, την Φύση και φυσικά στην ίδια την Ζωή. Αυτό το τόσο σπάνιο φαινόμενο που υπάρχει σε αφθονία εδώ και πουθενά αλλού, δεν μπορούμε εμείς, με τα έργα μας να το καταστρέφουμε, να το υποδουλώνουμε, να το κακό μεταχειριζόμαστε, να το θεωρούμε ως κάτι το συνηθισμένο και απλό. Ακόμα πιο χειρότερα, εμείς οι ίδιοι (οι άνθρωποι), που έχουμε την ικανότητα να δημιουργούμε μία νέα ζωή, αντί να την σεβόμαστε ως το ιερότερο αγαθό, βρίσκουμε τρόπους και ευκαιρίες, να την καταστρέφουμε συνεχώς. Μπορούμε να θεωρούμε το δικό μας παιδί ένα θαύμα της Φύσης, αλλά όταν είναι να σκοτώσουμε το παιδί του άλλου, εκεί δεν διστάζουμε, «οπλισμένοι» με οργή και φανατισμό, που κάποιοι άλλοι μας «φύτεψαν» στο κεφάλι, με την δική μας άδεια.

Εν ολίγοις και εν κατακλείδι, σεβασμός και πίστη στον Δημιουργό, σημαίνει σεβασμός και πίστη στην Ζωή (οποιασδήποτε μορφής) και φυσικά το αντίστροφο. Η Ζωή, η Φύση, ο κόσμος ολόκληρος δείχνει Θεϊκή παρέμβαση και δεν μπορούμε να μην σεβόμαστε το έργο Του αυτό… και κάτι για τους φίλους Άθεους… όταν δεν πιστεύεις σε τίποτα, τότε στο τέλος, καταλήγεις και στο τίποτα…

Advertisements