Μέσα στην “Κοινωνία της Πληροφορίας” που μεγαλώνουμε, συνηθίζουμε στο να ακούμε, βλέπουμε, μαθαίνουμε τα πάντα, για τα πάντα. Το ότι “βομβαρδιζόμαστε” με πλήθος πληροφοριών όμως, δεν σημαίνει ότι α) γνωρίζουμε τα πάντα β) ότι αυτά που μαθαίνουμε είναι όντως η αλήθεια. Δύσκολα όμως, ο σημερινός άνθρωπος να καταλάβει, ότι όχι μόνο δεν του λένε την αλήθεια και ότι του την αποκρύπτουν, αλλά και ότι του πουλάνε παραμύθια, ώστε να ζει σε έναν άλλου είδους “εικονικό κόσμο”.

Όταν λες σε κάποιον, πως κάτι που ήξερε, δεν ήταν έτσι πραγματικά ή του αποκαλύπτεις κάτι που δεν ήξερε και δεν το αποδέχεται, έρχεσαι συχνά κόντρα, στο επιχείρημα “πως αν είχε συμβεί έτσι/όντως, θα το ξέραμε” και το άλλο που λέει “τόσο μεγάλο έργο/σχέδιο και να μην το διέρρευσε κανείς δεν γίνεται, άρα είναι ψέμα”. Και όμως η πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ σκληρή και να ξεπερνά ακόμα και την φαντασία μας.

Παρακάτω, δύο βίντεο που αναφέρουν μερικές περιπτώσεις για τις οποίες και πολλά άτομα (χιλιάδες), συμμετείχαν και ποτέ κανείς δεν έμαθε τίποτα για αυτές, παρά μόνο μετά από χρόνια και αφού είχαν τελειώσει.

Όπως και σε αυτές τις περιπτώσεις, έτσι και σήμερα, κάποιοι μας κρύβουν μεγάλα μυστικά. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και μέχρι ένα σημείο, το έχει καταλάβει και ο πιο ηλίθιος (που λέει ο λόγος). Μυστικά, που γνωρίζουν λίγοι, μυστικά που αν τα ήξεραν οι πολλοί, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά. Ίσως όμως και να μην έχει σημασία, να τα ανακαλύψουμε επ’ ακριβώς ή να μπορούμε να τα ανακαλύψουμε με έμμεσο τρόπο ή και που τελικά να μην χρειάζεται καν να τα μάθουμε, αφού η Αλήθεια, έχει τους δικούς της τρόπους να αποκαλύπτεται, αρκεί φυσικά και εμείς να είμαστε πρόθυμοι και ικανοί να την δεχτούμε.

Advertisements