Τα τελευταία χρόνια, οι ιώσεις, έχουν “ξεφύγει” τελείως… εκτός ότι εμφανίζονται σε διάφορες μορφές, την ίδια περίοδο μάλιστα, όπως ιώσεις που προκαλούν διάρροια, φαρυγγίτιδα, υψηλό πυρετό κτλ, είναι ιδιαίτερα επίμονες και εξαντλητικές για τον πάσχοντα. Λίγο πολύ, οι περισσότεροι συμφωνούμε αναμεταξύ μας και λέμε πως φταίνε τα φάρμακα που παίρνουμε, με το παραμικρό και τελικά οι ιοί, προσαρμόζονται σε αυτά, με αποτέλεσμα να εξασθενεί η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και εμείς να ταλαιπωρούμαστε πιο επίπονα. Δεν έχουμε σκεφτεί όμως, πως χρόνο με τον χρόνο, κάνοντας έναν τρόπο ζωής, σχετικά “αφύσικο”, μήπως τελικά δεν είναι οι ιοί που γίνονται πιο ισχυροί/δυνατοί, αλλά τελικά, εξασθενεί το σώμα μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα; Και μάλιστα αντί να πάρουμε κάποια φυσικά σκευάσματα, για να καταπολεμήσουμε τις ιώσεις, γεμίζουμε τον οργανισμό μας με περισσότερα χημικά, τα οποία επί της ουσίας, δεν καταπολεμούν τους ιούς, αλλά απλώς “σκεπάζουν” τα συμπτώματα, μέχρι η ίωση να κάνει τον κύκλο της.

Δεν θα γράψω για το θέμα πυρετού, οπού εκεί συνήθως χρειάζεται σχετικά άμεση αντιμετώπιση, ειδικά αν είναι υψηλός και ο ασθενής είναι παιδί. Εξάλλου, ακόμα και αν σας έλεγα να πίνεται αφέψημα ιτιάς, μάλλον δεν θα το κάνει κανείς. 😉 Υπάρχουν όμως άλλα συμπτώματα, πιο ήπια, που μπορούν να καταπολεμηθούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο, με βότανα και γιατροσόφια, παρά με φάρμακα, χάπια, σιρόπια κτλ. Αν κάνουμε γαργάρες με λεμόνι, δεν απαλύνουμε τον πονόλαιμο, αλλά καταπολεμάμε τον ίδιο τον ιό και τα μικρόβια που προκαλούν τον πόνο, σε αντίθεση με διάφορες καραμέλες οι οποίες, πιο πολύ λειτουργούν ως παυσίπονες. Για τον βήχα υπάρχουν ένα σωρό γιατροσόφια και φυσικά σιρόπια, που ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι, επιλέγουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία μάλιστα, τουλάχιστον από δική μου εμπειρία, δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όλοι μας, έχουμε ξεχάσει πόσο αποτελεσματική είναι η εισπνοή ατμών, ειδικά αν περιέχει και κάποιο αντισηπτικό βότανο/αιθέριο έλαιο. Είναι χρονοβόρο, είναι ίσως λίγο τρομακτικό για τα παιδιά, να κάθονται πάνω από ένα αχνιστό κατσαρολάκι, αλλά συνάμα, είναι άκρως αποτελεσματικό και βοηθά ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα. Το ίδιο και με τις εντριβές. Δεν είναι μόνο η ενέργεια του βοτάνου που βοηθά, αλλά ακόμα και το απαλό μασάζ που γίνεται στα διάφορα σημεία, ακόμα και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον συνάνθρωπο μας, που δεν θα μας δώσει απλά ένα φάρμακο και θα μας αφήσει στο κρεβάτι. Λίγο πολύ, όλες οι ασθένειες επιδρούν και επηρεάζονται από την ψυχολογία μας. Δεν χρειάζεται να αναφέρω κάθε γιατροσόφι που υπάρχει, λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε από τους πρόγονους μας, αλλά όλοι μας, να τα ξανά θυμηθούμε και να τα χρησιμοποιούμε περισσότερο.

Φυσικά, η καλύτερη θεραπεία, είναι η πρόληψη. Πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια, οι ιώσεις είναι τόσο ισχυρές, επειδή έχουμε χάσει την επαφή μας με το περιβάλλον και την Φύση. Κινούμαστε/ασκούμαστε λιγότερο, τρομερό άγχος, κακή διατροφή, ατμοσφαιρικοί ρύποι, χημικά κα. Όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Χρειαζόμαστε, περισσότερα αντισώματα και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο δεν “χτίζεται” με “εγκλεισμό” σε διαμερίσματα και πόλεις. Η επαφή με οικόσιτα ζώα, οι αγροτικές εργασίες, ακόμα και μία πεζοπορία ή έστω ένας περίπατος στην Φύση, βοηθά την άμυνα του σώματος μας, απέναντι σε ιούς και μικρόβια. Ιδιαίτερα τα παιδιά, πρέπει να βγαίνουν έξω, να παίζουν με ζώα, να χτυπάνε (ελαφριά εννοείτε 😉 ) και γιατί όχι και να αρρωσταίνουν που και που. Μόνο έτσι θα αναπτύξουν ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, που θα τα βοηθήσει μελλοντικά και δεν θα τα κάνει “σκλάβους” των αντιγριπικών εμβολίων, το οποίο εκτός ότι έχει εξαφανιστεί από τα ράφια, αυτό το διάστημα, χρόνο με το χρόνο, γίνεται πιο απαιτητό από τον κόσμο και το κάνουν περισσότεροι. Ίσως να φταίει ότι και ο πληθυσμός της χώρας, γερνάει… ποιος ξέρει;

Πολύ πιθανόν να έχετε ακούσει και για τα αρνητικά/θετικά ιόντα (πχ http://www.futurelifehellas.gr/scalar-energy/arnitika-ionta)και το πως επιδρούν στο σώμα μας, στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και στην ψυχολογία μας. Δεν έχει σημασία αν πιστεύεται ή όχι σε αυτή την θεωρία, καθώς ακόμα και με την λογική, ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως η επαφή μας, με την Φύση, μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Αν πάλι την αποδέχεστε, καλό θα είναι να μην καταφύγετε στην αγορά κάποια γεννήτριας ιόντων, αλλά να προτιμήσετε έναν φυσικό τρόπο, αύξησης πρόσληψης αρνητικών ιόντων.

Ακόμα και αν είστε από αυτούς που δεν αποδέχεστε τα γιατροσόφια, φέτος, αν τύχει και αρρωστήσετε (που δεν σας το εύχομαι εννοείτε), προσπαθήστε μαζί με την χρήση φαρμάκων, να συμπεριλάβετε και μερικά γιατροσόφια, στην θεραπεία και κρίνετε από μόνοι σας, εκ του αποτελέσματος… 😉

Advertisements