Ένας τρόπος, για να φτιάξουμε ένα αρκετά βολικό κρεβάτι, σε εξορμήσεις στην Φύση. Σίγουρα απαιτεί τον χρόνο του, για να φτιαχτεί, περίπου 1-2 ώρες, αλλά αξίζει τον κόπο, ειδικά σε συνθήκες με πολύ κρύο ή/και υγρασία. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι α) Σηκώνουμε το σώμα μας πάνω από το χώμα, αποφεύγοντας το κρύο/υγρασία β) τα ξύλα που τοποθετούνται σε σχήμα V, κρατάνε εμάς και τα κλαριά στο κέντρο του κρεβατιού και κάνουν το κρεβάτι πιο αναπαυτικό. Ας δούμε την κατασκευή:


Η βάση του κρεβατιού. Στους κορμούς στο πάνω και κάτω μέρος, βάζουμε πασαλάκια στο έδαφος, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να γλιστρήσουν, καθώς καθόμαστε και σηκωνόμαστε από αυτό.


Για να στερεώσουμε τα πλαϊνά, με το τσεκούρι μας, σκάβουμε τους κορμούς, ώστε να κάνουμε υποδοχές και να κάτσουν εκεί. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, δέστε τα και με σχοινί.


Στο εσωτερικό, τοποθετούμε χοντρά ξύλα, εναλλάξ σε σχήμα V.


Προσθέτουμε κλαδιά με φύλλωμα, για να φτιάξουμε ένα μαλακό υπόστρωμα. Βάζουμε αρκετά, καθώς με το βάρος θα πατηθούν. Βάζουμε τόσα κλαδιά, ώστε όταν δεν έχουν πατηθεί ακόμα, να έχουν ένα ύψος όσο το γόνατο μας από το έδαφος.


Στο κρεβάτι αυτό, μπορούμε να κοιμηθούμε κατευθείαν όπως είναι με τα κλαδιά, να χρησιμοποιήσουμε μάλλινες κουβέρτες ή να τοποθετήσουμε έναν υπνόσακο, με κάποια προστασία όμως (πχ πλαστικό ύφασμα), γιατί τα κλαδιά που εξέχουν θα τον σκίσουν.

 

Το παρόν άρθρο είναι μετάφραση από εδώ: http://www.bushcraftuk.com/forum/content.php?r=708-How-to-my-take-on-building-a-bed και περιέχει μερικά δικά μου σχόλια.

Advertisements