Το καλοκαιράκι έρχεται και καλό είναι να (αρχίσουμε) πίνουμε αρκετό νεράκι, καθώς βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και βοηθά σε πολλές παθήσεις, κυρίως των νεφρών και της καρδιάς. Ένας ακόμα καλύτερος τρόπος, για να πίνουμε πιο ευχάριστα το νερό και να το επιθυμούμε περισσότερο, είναι να του προσθέσουμε κάποια γεύση/άρωμα. Με τον τρόπο αυτό, ίσως καταφέρουμε και να ανεξαρτητοποιηθούμε από κάποιες κακές συνήθειες, όπως η υπερβολική κατανάλωση καφέ.

Θα χρειαστούμε νεράκι, φυσικά… φρούτα, λαχανικά, αρωματικά βότανα. Τίποτα το δύσκολο και το ιδιαίτερο. Με πράγματα που έχουμε ήδη στο σπίτι. Απλά ρίχνουμε σε μία κανάτα νερό, το νερό μαζί με κάποια φρούτα / λαχανικά / αρωματικά και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο ώστε να δροσίσει και να πάρει τα αρώματα. Στην ουσία φτιάχνουμε ένα έγχυμα.

Μία πολύ καλή συνταγή είναι η παρακάτω, καθώς εκτός από δροσιστική/καλοκαιρινή και εύγευστη, βοηθά στην αποτοξίνωση και διάσπαση των λιπών.

Καλό θα είναι να αφαιρείτε τις φλούδες από τα φρούτα/λαχανικά, καθώς περιέχουν ουσίες που είναι πιο πικρές (όπως στο λεμόνι και στο πορτοκάλι), αλλά και μεγαλύτερη ποσότητα από φάρμακα/λιπάσματα κτλ, από ότι η σάρκα. Μάλιστα για οικονομία και ανακύκλωση, χρησιμοποιείστε τα φρούτα / λαχανικά που ήδη έχετε κόψει/φάει και έχουν περισσέψει, πχ λεμόνι, πορτοκάλι, καρπούζι κτλ.

Advertisements