Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία καρφίτσα για κουβέρτα/ρούχα/μανδύα και άλλες πολλές χρήσεις. Η κατασκευή για ευκολία, είναι με σκληρό σύρμα 3mm, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για την χρήση που θέλουμε και μπορούμε να το χειριστούμε με μία πένσα.

Τα παλιά χρόνια, αυτού του είδους καρφίτσες, φτιάχνονταν από τον σιδερά της περιοχής και ήταν από σφυρήλατο σίδερο. Ανάλογα την χρήση και πόσα χρήματα διέθετε κάποιος, υπήρχαν απλές, αλλά και διακοσμημένες καρφίτσες για όσους ήθελαν κάτι πιο όμορφο.

Η χρήση της ήταν κυρίως για να στερεώνουν και να κουμπώνουν κάποιο είδος μανδύα/κάπας, αλλά η χρήσης της, δεν περιορίζετε μόνο εκεί. Κάποιος μπορεί να στενέψει/κρατήση ένα παντελόνι που είναι φαρδύ ή δεν έχουμε ζώνη, να ασφαλίσουμε κάποιο τσουβάλι που θέλουμε να ανοίγουμε εύκολα, να στερεώσουμε πάνω στα ρούχα μας, κάποιο άλλο ύφασμα πχ κάλτσες σε μία πορεία για να στεγνώσουν.
Θα πρέπει όμως να ξέρουμε πως επειδή η “βελόνα” της καρφίτσας, είναι σχετικά χοντρή στο πάχος, κάνει μόνο για χοντρά υφάσματα πχ μάλλινα, καθώς σε πιο λεπτά υφάσματα θα αφήσει τρύπα. Οπότε με προσοχή.

Advertisements