Έπεσε στα χέρια μου, ένα κομμάτι ιμάντας και μιας και προ ημερών είχα δει ένα βίντεο στο Youtube, είπα να φτιάξω ένα κλιπ για να κουμπώνει το μαχαίρι στην ζώνη, ώστε να βγαίνει/μπαίνει εύκολα. Επιπλέον έχει το θετικό, ότι όταν γονατίζεις ή κάθεσαι, τσακίζει ο ιμάντας και το μαχαίρι δεν σε χτυπά στα πλευρά.

Σε αρκετά μαχαίρια, η θήκη τους, έχει μία τρύπα ή ένα “τουνελ” όπως στην φωτογραφία. Αυτό είναι για να περνά το κλιπ, που δείχνω παρακάτω, το οποίο κάλλιστα, κάποιος μπορεί να το αγοράσει και έτοιμο.

Χρειάζεται μόνο ένα μικρό κομμάτι ιμάντα, ένα κουμπί, βελόνα και κλωστή. Για καλύτερο δέσιμο και πιο ασφαλές, εγώ έραψα το κουμπί, με σύρμα από καλώδιο και πετονιά. Κάλιο γαιδουρόδενε που λένε… Για κουμπί, χρησιμοποίησα ένα κομμάτι από ορειχάλκινο λαμάκι, στο οποίο έκανα τρύπες. Μπορείτε όμως να βάλετε όποιο απλό κουμπί έχετε, αρκεί να μπαίνει/περνά στην θήκη του μαχαιριού.

Η κατασκευή δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Ράβεται τον ιμάντα και το κουμπί, όσο πιο καλά μπορείτε. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι να μην ράψετε πολύ σφιχτά το κουμπί, πάνω στον ιμάντα. Θα πρέπει να το αφήσετε λίγο χαλαρό, ώστε να περνά το κούμπωμα της θήκης, γιατί αν το κάνετε πολύ σφιχτό, θα παιδεύεστε πολύ στο να βγάλετε/βάλετε την θήκη του μαχαιριού.Η θήκη ολοκληρωμένη με το κλιπ για την ζώνη.

Advertisements