Ένας απλός μηχανισμός, πρέσας τυριού, για όσους ασχολούνται με το θέμα.

Πηγή: http://www.saveourskills.com/build-cheese-press-10



Εφαρμόζουμε την ξύλινη ροδέλα, στον σωλήνα, όσο πιο καλά μπορούμε.

Αν δεν εφαρμόζει καλά, μπορούμε να κόψουμε μία πλαστική ροδέλα, που είναι πιο εύκολο και να την προσθέσουμε στο κάτω μέρος της ξύλινης φλάντζας.


Στο κομμάτι του σωλήνα, ανοίγουμε μικρές τρύπες περιμετρικά, ώστε να φεύγουν τα υγρά.

Ανοίγουμε τρύπες στην βάση, για να περάσουμε τις βίδες.

Τοποθετούμε τα κομμάτια, ένα-ένα με την σωστή σειρά.

Τα δύο μικρότερα κομμάτια σωλήνα, δεν θέλουν βίδωμα, τα τοποθετούμε ως είναι, καθώς λειτουργούν σαν αποστάτες, ώστε το πάνω κομμάτι, να πιέζει την φλάντζα.

Κατά την χρήση, τοποθετούμε την πρέσα πάνω από μία λεκάνη, ώστε να συλλέξουμε τα υγρά. Για το σφίξιμο των παξιμαδιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γερμανικό/γαλλικό κλειδί, αλλά και ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι, με τον ανάλογο αντάπτορα, κάνοντας την διαδικασία παιχνίδι.

Advertisements