Μία χρήσιμη συνταγή για να “ανακυκλώσουμε” το χτεσινό ψωμί, σε κάτι διαφορετικό και νόστιμο. Για την συνταγή χρειαζόμαστε λευκό ψωμί (πολυτελείας) και όχι χωριάτικο, αν και δεν πειράζει να δοκιμάσουμε… Το καλό με αυτή την συνταγή, είναι ότι το ψωμί το λιώνουμε και στο τέλος έχουμε μία τελείως διαφορετική υφή, σε σχέση με άλλες συνταγές όπου το ψωμί το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Τα υλικά

  • 1/2Kg λευκό ψωμί
  • 1/2lt γάλα
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 170γρ ζάχαρη
  • λίγο βούτυρο
  • κανέλα, βανίλια ή ότι άλλο αρωματικό θέλουμε

Κόβουμε το ψωμί και προσθέτουμε το γάλα. Το αφήνουμε να μαλακώσει και να απορροφήσει το ψωμί, όλο το γάλα. Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά μαζί. Αφού το ψωμί έχει τραβήξει το γάλα, το αλέθουμε είτε σε μίξερ/μούλτι, ή στο γουδί όπως και στο βίντεο. Το μυστικό είναι να το σουρώσουμε ύστερα, ώστε να πάρουμε μια ρευστή υφή σαν χυλό. Εκεί προσθέτουμε τα υπόλικα υλικά, που έχουμε ήδη ανακατέψει και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ότι θέλουμε, φρούτα, αποξηραμένα ή μη, σταφίδες, καρύδια, τυρί, ακόμα και αλλαντικά. Ψύνουμε στους 180-190 για περίπου 45 λεπτά. Τέλος σερβίρουμε με ότι σιρόπι θέλουμε, γλυκό του κουταλιού, μέλι ή ότι άλλο θέλουμε.

 

Advertisements