Σας έχει τύχει, να φυτέψετε μερικά φυτά, στον κήπο σας και την επόμενη ημέρα, να μην βρείτε τίποτα ή έστω πολύ λίγα; Οι «επιδρομές» των πουλιών είναι συχνό φαινόμενο. Όμως και οι καιρικές συνθήκες, ειδικά τώρα το χειμώνα, δεν είναι ότι καλύτερο για τα φυτά μας. Έτσι χρειάζονται μια μικρή βοήθεια, μία προστασία από πτηνά και καιρικά φαινόμενα.

Στο εμπόριο θα βρείτε έτοιμα καλύμματα φυτών, από διάφορα υλικά. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε ναύλον με το μέτρο και με κάποια άλλα υλικά, να φτιάξετε ένα είδος «τούνελ», σαν θερμοκήπιο. Όλα αυτά όμως κοστίζουν και αν μιλάμε για το «τούνελ», θέλει χρόνο, κόπο και ίσως στο τέλος, να μην βολεύει. Μπορούμε όμως, πολύ εύκολα με πολύ μικρό κόστος και ανακυκλώνοντας πλαστικές σακούλες, να φτιάξουμε τα δικά μας καλύμματα.

Λίγο χοντρό σύρμα (να μην λυγίζει εύκολα), πλαστικές σακούλες και λίγο σχοινί ή πολύ ψιλό σύρμα, για το δέσιμο. Φτιάχνονται πολύ εύκολα, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Απλά αφήστε λίγο σύρμα παραπάνω, ώστε να το χώσετε στο χώμα, για να μην τα παίρνει ο αέρας. Το κάλυμμα, μπαίνει/βγαίνει εύκολα και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι το φυτό. Ειδικά σε περιοχές όπου πιάνουν παγετό, η χρήση του επιβάλετε.

 

Advertisements