Η χρήση παγίδων στην Ελλάδα, απαγορεύεται και διώκεται ποινικά. Οι πληροφορίες παραθέτονται ενημερωτικά για χρήση ΜΟΝΟ σε περίπτωση επιβίωσης.

Προστατέψτε την Φύση!

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

  • 1 κουτάκι αναψυκτικού/μπύρας
  • Μια μεγάλη πρόκα ή οτιδήποτε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν μικρό πασσαλάκι.
  • Πετονιά
  • Ένα πολυεργαλείο ή ψαλίδι/μαχαίρι, σουβλί.

Η διαδικασία απλή και αυτονόητη. Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος του κουτιού και τα ενώνουμε μαζί, όπως κάνουμε στις στόβες αλουμινίου. Κάνουμε μια τρύπα στην μέση, για να περνά το καρφί. Αν θέλουμε για πιο μεγάλη αντοχή, βάζουμε μια ροδέλα, για να μην ανοίξει το αλουμίνιο, από την προσπάθεια του πτηνού, να ξεφύγει.

Πάνω στην πρόκα, στο κάτω μέρος της παγίδας, δένουμε όσες θηλιές θέλουμε. Αρκεί να μην το παρακάνουμε, γιατί μπερδεύονται και το στήσιμο της παγίδας, γίνεται σπαζοκεφαλιά. Τέλος για να την τοποθετήσουμε, καρφώνουμε την πρόκα στο έδαφος και απλώνουμε γύρω-γύρω τις θηλιές. Τοποθετούμε το δόλωμα στο δοχείο και αυτό ήταν.

Για να δυσκολέψουμε το πτηνό να αρπάξει το δόλωμα, μπορούμε να κάνουμε περάσματα με την πετονιά, στο πάνω μέρος, όπως στο βίντεο. Έτσι το πτηνό θα δυσκολευτεί να φάει και θα κινηθεί περισσότερο πάνω στις θηλιές, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας μας.