Αν ο τίτλος σας παρέσυρε και σκεφτήκατε για χρυσό, λεφτά, τον Τζακ με την φασολιά κτλ… λάθος κάνατε. Τα χρυσά αυγά, για τα οποία θα μιλήσουμε, είναι πραγματικά αυγά. Στην ουσία, είναι χτυπητά αυγά, στο τσόφλι τους, τα οποία βράζουμε μετά.

Πως φτιάχνονται:

Παίρνουμε το αυγό μας και ένα μανίκι, παντζάκι από κάποιο παλιό ρούχο ή ένα καλσόν. Περνάμε μέσα το αυγό, περίπου στην μέση και δένουμε τις άκρες γύρω από το αυγό, ώστε να μην φεύγει. Τώρα περιστρέφουμε το ρούχο/καλσόν, όπως θα δούμε και στο βίντεο, αρκετές φορές, περίπου 10-12. Το αυγό είναι σχεδόν έτοιμο, θα χρειαστεί μόνο να το βράσουμε.

Όταν το βράσουμε και είναι έτοιμο, ξεφλουδίζοντας το, θα παρατηρήσουμε πως το ασπράδι δεν είναι πια άσπρο, αλλά έχει ένα κιτρινωπό χρώμα. Αυτό γιατί με το ανακάτεμα/χτύπημα που κάναμε, ο κρόκος και το ασπράδι, αναμίχθηκαν. Έτσι το ασπράδι, πήρε το χρώμα του κρόκου και ο κρόκος την υφή από το ασπράδι.

Τώρα μικροί και μεγάλοι, που απεχθάνονται τον κρόκο, δεν έχουν δικαιολογία… 🙂 Δοκιμάστε το, χωρίς να τους πείτε, ειδικά στα μικρά παιδιά που δεν τρώνε αυγό και δείτε αν τελικά με αυτό τον τρόπο τους αρέσει.

Advertisements