Στο κυνήγι με πρωτόγονες παγίδες, θα πρέπει να γνωρίζουμε και να χρησιμοποιούμε διάφορους τύπους παγίδων, ώστε να αλληλοκαλύπτουμε τα μειονεκτήματα της κάθε μιας. Ένα είδος σκανδάλης παγίδας, είναι και αυτός που βλέπουμε στο βίντεο παρακάτω, ο οποίος χρησιμοποιείτε σε αρκετές παγίδες που λειτουργούν με βάρος (πχ παγίδες σύνθλιψης, παγίδες με κλουβί).

Το δύσκολο κομμάτι σε αυτές τις παγίδες, είναι η ίδια η σκανδάλη, μιας και έχει μια δυσκολία στην κατασκευή. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο, απλά θέλει προσοχή και λίγο υπομονή. Στο βίντεο βλέπουμε βήμα-βήμα πως την κατασκευάζουμε. Ένα μικρό μυστικό, είναι ότι όταν φτάσουμε στο σημείο που χαράζουμε στο πλάϊ το ξύλο και ενώνουμε τις εγκοπές, μετά χτυπάμε ελαφρά (πχ με το πίσω μέρος του μαχαιριού), ώστε να σπάσει ο φλοιός και να ανοίξει το ξύλο πιο εύκολα.

Εφαρμόζουμε αρχικά λίγη δύναμη και αυξάνουμε σιγά-σιγά, μέχρι να δούμε ότι το ξύλο ανοίγει από την μια μεριά. Το γυρνάμε και ασκούμε πίεση και στην άλλη, ώστε να ανοίξει και από εκεί. Αφού τα κομμάτια χωριστούν, τα διαμορφώνουμε κατάλληλα με το μαχαίρι μας, ανάλογα πάντα με το είδος της παγίδας και το πόσο ευαίσθητη θέλουμε να γίνει.

Advertisements