Όταν έχουμε στην πλάτη ένα σακίδιο που έχει ιμάντες μέσης, τότε η τοποθέτηση του μαχαιριού, με την θήκη του στην ζώνη, δεν βολεύει. Μάλιστα υπάρχει περίπτωση να χάσουμε ακόμα και το μαχαίρι μας ή να σπάσουμε κάποιο κλιπς της θήκης ή του σακιδίου. Ένας τρόπος είναι να βάλουμε το μαχαίρι στο σακίδιο μέσα, κάτι το οποίο όμως, ανάλογα και την χρήση που κάνουμε, δεν διευκολύνει την κατάσταση, καθώς όποτε χρειαζόμαστε το μαχαίρι, θα πρέπει να σταματάμε, να βγάζουμε το σακίδιο κοκ. Μια πιο βολική λύση, είναι να “φορέσουμε” το μαχαίρι γύρω από το λαιμό μας, πιάνοντας την θήκη απλά με ένα κορδόνι/σχοινί.

Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά λίγο προσοχή στο μήκος του σχοινιού, ώστε το μαχαίρι να έρθει σε μια θέση, στο κέντρο του θώρακα μας, ακριβώς κάτω από το στήθος. Πιο χαμηλά θα πηγαίνει πέρα δώθε με το περπάτημα, πιο ψηλά υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούμε, όταν αφαιρούμε / τοποθετούμε το μαχαίρι στην θήκη. Σε περίπτωση που είτε το μονοπάτι είναι δύσκολο, είτε εμείς σκύβουμε συχνά (πχ για συλλογή χόρτων / βοτάνων κα), μπορεί να μας ενοχλεί ότι το μαχαίρι δεν είναι σταθερό και ταλαντεύεται, ενοχλώντας μας. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον δεν μας νοιάζει το κατά πόσο θα “καταπονήσουμε” την θήκη του μαχαιριού, προσθέτουμε άλλο ένα κορδόνι / σχοινί στην βάση της θήκης και το περνάμε γύρω από το θώρακα μας, κρατώντας την έτσι σταθερή ή τοποθετούμε ένα ελαστικό σχοινί, το οποίο με ένα κλιπς θα πιάνει στην ζώνη μπροστά.

Το βασικό είναι ότι, το μαχαίρι μας είναι το πολυτιμότερο εργαλείο στην Φύση, είτε για επιβίωση, είτε απλά για εξερεύνηση και αναψυχή. Έτσι δεν πρέπει να το αποχωριζόμαστε ποτέ από πάνω μας και ούτε καν να το τοποθετούμε στο σακίδιο, καθώς και αυτό μπορεί κάποια στιγμή να το αποχωριστούμε είτε επειδή το ξεχάσαμε, είτε επειδή απομακρυνθήκαμε από το σημείο που το αφήσαμε, είτε το χάσαμε.

Advertisements