Πολλές φορές όταν περπατάμε σε ένα μονοπάτι, αυτό είτε δεν έχει καλή σήμανση, είτε με τον καιρό κάποια σημάδια έχουν σβήσει ή χαθεί, αν πρόκειται για ταινία σήμανσης, σακουλάκια, ταμπελάκια. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανανεώσουμε οι ίδιοι το παλιό σημάδι ή να προσθέσουμε ένα καινούργιο. Εννοείτε όμως ότι το κάνουμε υπεύθυνα και σωστά, χωρίς να παρεκκλίνουμε από το αρχικό μονοπάτι, καθώς έτσι θα μπερδεύουμε τους υπόλοιπους.

Ο συνήθης τρόπος είναι με ταινία σημάνσεως. Κοστίζει περίπου 3-4 ευρώ και κρατάει για πολύ καιρό, αφού δεν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι να βρεις ένα τρόπο να έχεις άμεσα την ταινία διαθέσιμη όποτε την χρειαστείς, αλλά ταυτόχρονα να μην την κρατάς στα χέρια, σε όλη τη διαδρομή, καθώς μπορεί το μονοπάτι να μην χρειάζεται πρόσθετη σήμανση. Δοκίμασα να κόψω λωρίδες και να τις έχω σε μια τσέπη, αλλά μετά από λίγο μπλέκονταν ή τραβώντας μια, έπεφταν οι άλλες κτλ. Μέσα στο σακίδιο δεν βολεύει, γιατί κάθε φορά που χρειάζεται, θα πρέπει να σταματάς να βγάζεις την ταινία από το σακίδιο, να κόβεις ένα κομμάτι, άντε πάλι μέσα κοκ. Δοκίμασα να περάσω ένα σχοινί από το ρολό της ταινίας και το στερέωσα αρχικά στη μέση και ύστερα πάνω στο σακίδιο, στα μαξιλαράκια του ώμου… δυστυχώς όμως ξετυλιγόταν, κρεμόταν και έπρεπε κάθε τόσο να το μαζεύω. Τελική λύση αυτή που σας δείχνω στη παρούσα ανάρτηση.

Τοποθετούμε την ταινία μέσα σε ένα σακουλάκι. Έτυχε να έχω ένα περισσευούμενο από μια θήκη, με κορδόνι στο στόμιο και ιμάντα στο πλάι. Ιδανικό, αφού στον ιμάντα πέρασαν ένα φτηνό καραμπίνερ, με το οποίο στερεώνω το σακουλάκι στο σακίδιο και το στόμιο κλείνει και ανοίγει εύκολα. Το σακουλάκι το στερεώνουμε στον χαλκά που έχουν τα σακίδια συνήθως στην τιράντα του σακιδίου, στο ύψος του ώμου. Έτσι έχουμε άμεση πρόσβαση στην ταινία, όποτε την χρειαστούμε και δεν εμποδίζει κατά την διάρκεια της πεζοπορίας. Εύκολα και απλά, όποτε θεωρήσουμε ότι χρειάζεται να βάλουμε ένα νέο σημάδι, τραβάμε λίγο από την ταινία, την κόβουμε εύκολα με τα χέρια και την τοποθετούμε, χωρίς να αργούμε ιδιαίτερα και να καθυστερούμε και την υπόλοιπη ομάδα.

Advertisements