Καλοκαιράκι… καιρός για κατασκήνωση, camping. Και εκεί που «ξεθάβεται» την σκηνή σας από το πατάρι/υπόγειο, ανακαλύπτεται ότι σας λείπουν πασσαλάκια, είτε επειδή τα χάσατε, είτε επειδή έσπασαν. Σίγουρα θα βρείτε σε κάποιο μαγαζί με είδη camping, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, πολύ πιο οικονομικά, χωρίς κόπο.

Αν θέλετε κάποια πιο «επαγγελματική» λύση, μπορείτε να αγοράσετε σιδερένια βέργα (ακόμα και απλή μπετόβεργα κάνει) να την κόψετε, να την στραβώσετε και να διαμορφώσετε την μύτη. Υπάρχει όμως και πιο απλή λύση, όπου δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από αυτά. Απλά πηγαίνετε στο πλησιέστερο μαγαζί σιδερικών και ζητήστε την πιο μεγάλη πρόκα που υπάρχει.

Η παρακάτω πρόκα είναι Φ6, μήκους 18cm σιδερένια, αρκετά γερή και σε τιμή που θα σας ξαφνιάσει. Ολόκληρο το κουτί κοστίζει περί τα 6 ευρώ και περιέχει περίπου 110τεμ.

Βασικά είστε έτοιμοι. Όπως είναι η πρόκα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πασαλλάκι, είτε δένοντας απευθείας το σχοινί, είτε αν θέλετε, φτιάχνετε πρώτα μια θηλιά με prussik knot και εκεί προσαρμόζετε το σχοινί της σκηνής. Μιας και έχει το κεφάλι της πρόκας, μπορείτε να την χτυπήσετε άφοβα όσο θέλετε, σε αντίθεση με άλλα πασσαλάκια που έχουν κούρμπα στο επάνω μέρος και μόλις τα χτυπήσεις με το σφυρί, γυρίζουν και στραβώνουν.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία το έδαφος είναι πολύ σκληρό και σίγουρα, άλλα απλά πασσαλάκια θα στράβωναν. Μάλιστα το στράβωμα που βλέπετε δεν έγινε κατά το κάρφωμα, αλλά την ώρα που προσπαθούσα να βγάλω την πρόκα από το έδαφος.

Σαν υλικό είναι πάμφθηνα και αν κάποιος διαθέτει και μια ηλεκτροσυγκόλληση, μπορεί να φτιάξει και άλλα πράγματα με αυτές. Φαντασία να υπάρχει ;)fugazi