Οι θηλιές όπως και κάθε άλλο είδος παγίδας, είναι παράνομο στην Ελλάδα. Ο γραφών δεν φέρει καμία ευθύνη για το πως θα χρησιμοποιηθεί το παρόν άρθρο. Η ανάρτηση γίνεται μόνο για εγκυκλοπαιδική γνώση και εφαρμογή μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το καλώδιο γενικά, είναι ένα πολύ χρήσιμο υλικό. Με αυτό μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα και μιας και είναι φτιαγμένο από χαλκό, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ιδανικό για συγκεκριμένες χρήσης. Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε θηλιές από πεταμένα κομμάτια ηλ.καλωδίου. Οποιοδήποτε καλώδιο κάνει, αρκεί να αποτελείτε από ψιλά χάλκινα σύρματα και να μην είναι μονόκλωνο.

Καθαρίζουμε το καλώδιο από την εξωτερική μόνωση, μέχρι να φτάσουμε στα χάλκινα σύρματα. Το κομμάτι που θα χρειαστούμε, πρέπει να είναι περίπου 60-70εκ.

Διπλώνουμε τις άκρες ένα κομμάτι περίπου 5-6 εκ. και το τυλίγουμε γύρω από κάτι συμπαγές (ένα κομμάτι ξύλο, ένα κατσαβίδι, ένα κομμάτι σίδερο). Στην μια άκρη θα χρειαστεί το πάχος του συμπαγές κομματιού να είναι αρκετό, ώστε αργότερα να περάσουμε το υπόλοιπο σύρμα και να σχηματιστεί η θηλιά μας. Στην άλλη άκρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ίδιου πάχους ή και μικρότερο, δεν μας πειράζει, καθώς το χρειαζόμαστε μόνο για να στρέψουμε το σύρμα.

Κρατάμε σταθερό το ένα σημείο και από την άλλη μεριά, αρχίζουμε και περιστρέφουμε το σύρμα. Προσέχουμε ώστε η στρέψη να είναι ομοιόμορφη και να μην διπλώσει ή τσακίσει σε κάποιο σημείο το σύρμα. Ταυτόχρονα στρέφουμε και το διπλωμένο σύρμα, που έχουμε πιάσει το σίδερο/κατσαβίδι, στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να δέσει γερά και να σχηματιστεί η λούπα που θα περάσουμε και θα σχηματίσουμε την θηλιά μας.

Όταν το σύρμα μας γίνει ενιαίο και συμπαγές, θα το καταλάβετε στην υφή και με το μάτι, όπως στην φωτό, το σύρμα μας είναι έτοιμο. Αφαιρούμε τα κομμάτια σίδερο…

…και περνάμε την αντίθετη άκρη από την λούπα, ώστε να σχηματιστεί η θηλιά μας. Η θηλιά είναι έτοιμη προς χρήση. Στην άλλη άκρη μπορούμε να δέσουμε ένα κομμάτι σχοινί, ώστε να στερεώσουμε καλά την θηλιά στο μέρος που θα γίνει η παγίδευση.

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να φτιάξουμε ανέξοδα θηλιές για κυνήγι σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Συνήθως οι θηλιές μετά την χρήση καταστρέφονται από την προσπάθεια του ζώου να ελευθερωθεί. Ακόμα και αν είναι φτιαγμένες από καλό και χοντρό συρματόσχοινο. Συνεπώς με τον τρόπο αυτό δεν πετάμε άσκοπα χρήματα, αφού ανακυκλώνουμε κομμάτια σκραπ/ρετάλια από παλιά καλώδια.

Advertisements