Παλιά δεν υπήρχε κοτετσόσυρμα, ούτε άλλου τύπου σύρματα/πλαστικά για κατασκευή φράχτη. Συνεπώς η μόνη λύση ήταν η χρήση ξύλων. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να φτιάξει κανείς έναν φράχτη με ξύλα και αυτός είναι ένας ιδανικός, για χρήση σε κοτέτσια ή όπου αλλού χρειάζεται η φύλαξη μικρών ζώων.
Εδώ ετοιμάζουμε τα κάθετα τμήματα/στύλους. Γίνονται μυτερά στην βάση τους, ώστε αργότερα να πάνε χωνευτά σε ένα ξύλο που τοποθετείτε οριζόντια στο χώμα. Θα μπορούσαμε να τα βάλουμε και κατευθείαν στο χώμα, κάτι που θα έκανε την κατασκευή ίσως πιο δύσκολη, ως προς το στήσιμο και τοποθέτηση του φράχτη.
Picture
Picture
Picture
Οι πάσσαλοι έτοιμοι και τοποθετημένοι στο τμήμα του φράχτη.
Picture
Ξεκινάμε την τοποθέτηση των ξέλων/κλαδιών που θα σχηματίσουν τον φράχτη και εμποδίζουν τα ζώα. Χρειάζονται λεπτά, λυγερά, μακριά κλαδιά, τα οποία τα περνάμε εναλλάξ ανάμεσα στους στύλους.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Σε κάθε σειρά, αλλάζουμε την πλέξη ώστε όλο το τμήμα του φράχτη να δέσει από μόνο του. Τοποθετούμε όσα κλαδιά θέλουμε, μέχρι το επιθυμητό ύψος.
Picture
Picture
Τα ξεχωριστά τμήματα του φράχτη είναι έτοιμα προς τοποθέτηση. Μπορούμε δεξιά και αριστερά να τα κόψουμε με το πριόνι μας, ώστε να είναι ομοιόμορφα και να μας διευκολύνει μετά στην ένωση των τμημάτων.
Picture
Εδώ φαίνεται η ένωση. Τα τοποθετούμε το ένα μέσα στο άλλο, όπως τα δάχτυλα των χεριών μας. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και αντοχή, δένουμε τους κάθετους στύλους μεταξύ τους.
Picture
Η περίφραξη μας είναι έτοιμη.

Picture

 

http://www.forgottenwayfarms.com/forgotten-way-blog/-pine-wicket-fencing-ducks

Advertisements