Αντί να φτιάξω περίφραξη και να κρατάω τις κότες μαντρωμένες, προτίμησα να φτιάξω ένα κινητό κλουβί, ώστε να βόσκουν σχετικά ελεύθερες στον χώρο, ο οποίος έχει πολύ χορτάρι, σκουλήκια και έντομα. Επίσης είναι προτιμότερο, από το να τις αφήσω τελείως ελεύθερες, καθώς έτσι, ψάχνεις να βρεις τα αυγά σε απίθανα μέρη… 🙂

Τα υλικά είναι όλα ανακυκλωμένα. Η σίτα από την προηγούμενη περίφραξη, οι παλέτες ήταν πεταμένες, τα σίδερα τα βρήκα από τον γείτονα. Μόνο βίδες και δεματικά, χρειάστηκε να πάρω. Η κατασκευή, βγήκε λίγο βαριά, εξαιτίας των παλετών που είναι κανονικές ευρωπαλέτες για βαριά χρήση. Αν έβρισκα πιο ελαφριές, θα ήταν λιγότερο το βάρος… αλλά και πάλι για μια μικρή μετακίνηση ανα 1-2 μέρες, δεν είναι κάτι το σοβαρό. Το μέρος που φαίνεται ακάλυπτο, προσωρινά σκεπάζετε με μουσαμά, αλλά μάλλον θα τοποθετήσω πλαστικό κάλυμμα τύπου ελενιτ, καθώς με τον αέρα υπάρχει πρόβλημα.

Οι τάκοι έχουν μπει, ώστε να μην κάθεται το βάρος συνέχεια στις ρόδες και σπάσει το ξύλο τις παλέτας, καθώς όλο το βάρος πάει εκεί.

Τα χερούλια, μπαίνουν και βγαίνουν, αλλά και χωρίς αυτά η μετακίνηση γίνεται εύκολα.

Εγώ την φωλίτσα την έφτιαξα… αν θα κάνουν εκεί τα αυγά, είναι μεγάλο ερώτημα… 🙂

Advertisements