Το να φτιάξεις και να χρησιμοποιείς το δικό σου μαχαίρι επιβίωσης/bushcraft, είναι κάτι που σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση και φυσικά εμπιστοσύνη στο τελικό προϊόν. Όποιου “πιάνουν” τα χέρια του και ξέρει πως είναι και τι σημαίνει, να φτιάχνεις κάτι με τα δικά σου χέρια, καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοώ.

Φυσικά όμως, δεν έχουμε όλοι τα μέσα, να φτιάξουμε εξ’ αρχής ένα μαχαίρι και μάλιστα από κάποιο καλής ποιότητας ατσάλι. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν έτοιμα kits, τα οποία περιέχουν έτοιμη λεπίδα και τα υπόλοιπα υλικά, για να συναρμολογήσουμε και να φτιάξουμε το δικό μας μαχαίρι.

Από τα καλύτερα kits του χώρου, αλλά και γενικά από θέμα υλικών μαχαιροποιίας, είναι της εταιρίας Brisa. Τα kit που προσφέρει, έχουν λεπίδα φτιαγμένη είτε από O1, είτε από D2, τα οποία είναι από τα καλύτερα μέταλλα για την κατασκευή μαχαιριών. Η σκληρότητα τους ξεκινά από τα 58 HRC, για το Ο1 και φτάνει και τα 61 HRC, για το D2. Το υλικό της λαβής μπορεί να είναι από απλό ξύλο ή και micarta, το οποίο ενδεικνύετε για υψηλής αισθητικής και αντοχής μαχαίρια 😉

Φυσικά η ποιότητα και το ξέρεις ότι έχεις φτιάξει, κάτι με τα δικά σου χέρια, δεν είναι το μόνο κίνητρο. Αφού με αυτά τα kits, κατεβάζετε το κόστος αγοράς ενός full tang μαχαιριού στο μισό 😉 καθιστώντας τα, μια οικονομικότατη λύση. Στο κατάστημα του Fugazi, θα βρείτε τέτοια kits, αλλά μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στην σελίδα της Brisa και αν δείτε κάτι που θέλετε, απλά επικοινωνήστε μαζί μας.

 Store   Forum   Facebook   Twitter

Advertisements