Στην περίπτωση που καλλιεργούμε έναν λαχανόκηπο ή και άλλα φυτά/δέντρα, με σκοπό να τα αποθηκεύσουμε ή να τα καταναλώσουμε, σε δύσκολους καιρούς, καλό θα είναι να έχουμε στα υπόψιν την διατροφική αξία αυτών. Το να καλλιεργούμε, χωρίς να έχουμε γνώση του τι καλλιεργούμε και τι αυτό θα μας προσφέρει τελικά, δεν μας εξασφαλίζει ότι σε μια περίοδο ανάγκης, θα μας καλύψουν διατροφικά.

Όπως έχουμε πει, ο οργανισμός μας για να “δουλέψει” χρειάζεται λίπος, εκτός των βιταμινών, υδατανθράκων, ινών κα. Σε χαλεπούς περιόδους, το λίπος είναι δυσεύρετο, αφού το παίρνουμε κυρίως από το κρέας. Λίπος όμως υπάρχει, σε καρπούς και λαχανικά. Οπότε καλό είναι να ξέρουμε ποια από αυτά έχουν το περισσότερο. Αν δείτε και τον πίνακα, θα διαπιστώσετε ότι το περισσότερο λίπος το έχουν καρποί/φυτά που δεν καλλιεργούμε συνήθως.

Φυσικά δεν θα αλλάξουμε όλο τον τρόπο καλλιέργειας μας, ώστε να παίρνουμε μόνο το περισσότερο δυνατόν λίπος. Θα πρέπει να έχουμε μια ισορροπημένη καλλιέργεια. Ακόμα και αν δεν καλλιεργείτε για αυτόν τον σκοπό ή απλά για χόμπι, ο πίνακας θα σας βοηθήσει να δείτε τι σας προσφέρει κάθε λαχανικό. 😉

Κατεβάστε τον πίνακα από εδώ.

 Store   Forum   Facebook   Twitter

Advertisements