Σίγουρα θα έχετε δει σε κάποια ταινία αυτόν τον παλιό τρόπο μεταφοράς νερού. Πρακτικός μεν, εύκολος δε. Στην ανάγκη όμως, τι να κάνει κανείς.

Σε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο, δένουμε στις δύο άκρες του από ένα κουβά. Όχι όμως απευθείας πάνω στο κλαδί. Αφήνουμε αρκετό σχοινί, ώστε ο κάθε κουβάς να είναι αρκετά χαμηλά, περίπου στο ύψος του γόνατου. Έτσι το κέντρο βάρους κατεβαίνει χαμηλά, δεν κουράζεται η πλάτη μας τόσο πολύ και οι κουβάδες είναι πιο ευσταθής, χωρίς να κουνιούνται πολύ και να πέφτει νερό.

Λάθος τρόπος. Οι κουβάδες είναι πολύ ψηλά και το παλικάρι, τσάμπα κουράζεται.

Με την ίδια τεχνική, αντί για κουβάδες μπορούμε να βάλουμε ποτιστήρια, ώστε να μπορούμε να ποτίζουμε κάποιο κήπο. Φυσικά αν δεν έχουμε ποτιστήρια και με τους κουβάδες γίνεται.

Δείτε πόσο χαμηλά φτάνουν τα πετόνια, καθώς και το μέγεθος αυτών. Αν σηκώνατε τα ίδια πετόνια, απλά με τα χέρια, θα κουραζόσασταν υπερβολικά, καταπονώντας την σπονδυλική σας στήλη.

Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να μεταφέρουμε μόνο νερό με τον τρόπο αυτό, αλλά μπορούμε να μεταφέρουμε και χώμα, τροφές (σιτάρι, κριθάρι κτλ), λάσπη/τσιμέντο ή ότι άλλο υλικό θέλουμε.

 Store   Forum   Facebook   Twitter

Advertisements