Τι νομίζουμε πως είναι ακριβώς η “επιβίωση”; Έχουμε συνειδητοποιήσει για το πόσο ύπουλη λέξη είναι; Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι θα την βγάλουμε καθαρή, πηγαίνοντας σε ένα ωραίο μέρος στο βουνό, ανάβοντας φωτιά και ψήνοντας παϊδάκια. Άλλοι νομίζουν ότι θα κλειστούν μέσα στο σπίτι τους και με τις προμήθειες που έχουν, θα την βγάλουν καθαρή για όσο χρειάζεται.

Πόσο γελασμένοι είμαστε. Αν δείτε ζωντανά παραδείγματα, από όλο τον κόσμο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που ανέφερα παραπάνω. Πείνα, εξαθλίωση, φόβος, τρόμος, θάνατος παντού, στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή, στην Λατινική Αμερική και σιγά-σιγά και σε πιο “προηγμένες” χώρες, όπως στην Αμερική, όπου τα συσσίτια αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο και οι συμμορίες κάνουν πάρτι.

Βγάλτε από το μυαλό σας, τις διάφορες μυθοπλασίες σχετικά με την επιβίωση και ότι όλοι θα γίνουμε Ράμπο, να ζούμε στο δάσος κυνηγώντας. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από το να μην αντιλαμβάνεται κάποιος την πραγματικότητα και να πράττει άλλα ντάλον. Προετοιμασία δεν είναι μόνο η συγκέντρωση υλικών και προμηθειών. Εξάλλου με τα οικονομικά του καθενός, πόσα να καταφέρει κάποιος να αγοράσει.

Καλύτερα λοιπόν είναι να γίνει μια σωστή οργάνωση, είτε σε οικογενειακό επίπεδο, είτε σε φιλικό, είτε ανάμεσα σε γειτόνους και συγχωριανούς. Μιλήστε μεταξύ σας, τσιγκλείστε τους να “ξυπνήσουν” και να ενεργοποιηθούν και αυτοί, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Το κυριότερο όμως, συνεργαστείτε. Κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Εκτός αυτού, όταν έρθει η δύσκολη ώρα, αν είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα ενωμένοι, δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας. Στηρίζοντας τους άλλους βοηθάμε και εμάς τους ίδιους.

Η επιβίωση είναι μια κατάσταση στην οποία μεταφορικά ή κυριολεκτικά (βλ. το βίντεο παραπάνω), είσαι μέσα στα σκατά και μόνο σαν ομάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Όσοι απομονωθούν απλά θα είναι τα πρώτα θύματα…

 Store   Forum   Facebook   Twitter

Advertisements