Η μικρή στόβα πύραυλος είναι πολύ χρήσιμη, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στις εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο. Μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τον καφέ μας η ένα ρόφημα, να ζεστάνουμε η να ψήσουμε με το σετ του φαγητού μας (καραβάνα, τηγάνι) ότι θέλουμε! Όπως βλέπετε και στο βίντεο αποτελείται από 4 μέρη (τρία μεταλλικά κουτιά, και δυο μεγάλες βελόνες). Για πρακτική χρήση μεταφοράς το ένα χωράει μέσα στο άλλο. Βάζουμε και τις βελόνες και το κλείνουμε με το καπάκι του, έτσι ασφαλίζουμε το περιεχόμενο. Για να μην ψάχνεται τα κουτιά είναι το μεγάλο και το μεσαίο σάλτσας, και το πιο μικρό από τα γνωστά πουράκια Caprice.

Στο μεγάλο κούτι και στο μεσαίο κόβουμε και ανοίγουμε με ένα  κόφτη μετάλλων από μια τρύπα, ούτως ώστε να χωράει το πιο μικρό μέσα στα δυο μεγαλύτερα. Στο μικρότερο του caprice του μετράμε το στόμιο και του βάζουμε ένα κομμάτι μετάλλου (κόψτε από αλλο κουτάκι) .

Στο πείραμα μόλις άναψε η φωτιά, 6:25 τοποθετούμε το κουτάκι με το νερό, 12:51 ήταν σε σημείο βρασμού! 7 λεπτά περίπου όσο κάνει δηλαδή και ένα γκαζάκι.

Advertisements