…και όχι μόνο, θα προσέθετα.

1. Μην σταματάτε να μαθαίνετε. Παρόλα αυτά που ξέρετε, ποτέ δεν θα ξέρετε αρκετά, γιατί η Φύση ξέρει καλύτερα.

2. Ποτέ δεν έχεις πραγματικά μάθει, αν αυτή την γνώση δεν την έχεις εξασκήσει/εφαρμόσει. Κάνοντας εξάσκηση σε αυτά που μαθαίνει κανείς, βοηθά στην αφομίωση της γνώσης, αλλά χρειάζεται να εφαρμοστεί σε πραγματικές συνθήκες πριν κάποιος πει, ότι έχει μάθει πραγματικά αυτή την γνώση.

3. Να σεβέσται τα πάντα, έμψυχα και μη. Όλα στην Φύση βρίσκονται σε ισορροπία/αρμονία, για αυτό τα πάντα μέσα στην Φύση, έχουν την χρησιμότητα τους και βρίσκονται εκεί που πρέπει.

4. Ότι είναι δικό σου, είναι δικό σου. Πράγματα που δεν ανήκουν στην Φύση, δεν πρέπει να αφήνονται στην Φύση. Ότι ανήκει στην Φύση, θα πρέπει να επιστρέφετε σε αυτήν, μετά την χρήση του.

5. Όλα τα ζωντανά όντα, είναι εν δυνάμη φίλοι. Κάνεις ή χάνεις φίλους, μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό ή την απουσία του.

6. Οι πόροι είναι πάντα περιορισμένοι. Όσο και αν φαίνονται ότι υπάρχουν αρκετοί, πάντα να παίρνεις μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι και να αφήνεις τα υπόλοιπα για τους υπόλοιπους.

7. Το ρίσκο δεν φέρνει τίποτα καλό. Θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε το ρίσκο και να είστε ασφαλής. Όποιο ρίσκο πάρεται, είναι μια ευκαιρία για την Φύση, να σας δείξει πόσο μικροί είστε σε αυτό τον κόσμο.

8. Η ευτυχία είναι πραγματική, μόνο όταν την μοιράζεσαι. Ότι και αν κάνετε ή απολαμβάνετε, είναι πάντα πιο ωραίο/μεγάλο όταν το απολαμβάνετε παρέα με έναν φίλο. Ποτέ μην πηγαίνετε στην Φύση μόνοι, διαφορετικά κάντε φίλους στην Φύση.

9. Η Φύση είναι υπομονετική. Απολαύστε την με την ηρεμία σας. Ποτέ μην βιάζεται τα πράγματα, διαφορετικά η Φύση θα εκδικηθεί.

10. Καλώς ή κακώς, όλα έχουν ένα τέλος. Ποτέ μην έχετε ως δεδομένο αυτά που είναι καλά και ποτέ μην παραιτήστε όταν τα πράγματα είναι άσχημα.

Πηγή

http://www.bushcraftstuff.com/uncategorized/the-ten-commandments-of-bushcraft/

 Store   Forum   Facebook   Twitter