Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια πρόχειρη κατασκευή, για ζέσταμα νερού σε περίπτωση που δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα. Η κατασκευή είναι απλή στην σκέψη. Μια σόμπα (τύπου rocket stove), μερικά μέτρα χαλκοσωλήνας και ένα δοχείο με το νερό μας.

Διαμορφώνουμε τον χαλκοσωλήνα σε σχήμα ελατηρίου, ώστε το νερό που θα περνά από μέσα να έχει όσο μεγαλύτερη επαφή με την φωτιά και να θερμαίνεται. Τέτοιου είδους χαλκοσωλήνα βρίσκουμε σε μαγαζιά με υδραυλικά. Σαν δοχείο νερού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι διαθέτουμε. Στο βίντεο χρησιμοποιείτε ένας παλιός θερμοσίφωνας, αλλά και ένα μεταλλικό βαρέλι είναι μια χαρά, αρκεί να μην είναι σκουριασμένο.

Στο δοχείο θα πρέπει ή να αφήσετε μια τρύπα ώστε να διαφεύγει ο ατμός, σε περίπτωση που βράσει το νερό ή θα βάλετε μια βαλβίδα ασφαλείας. Μην το αμελήσετε, διαφορετικά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκρηκτικό.

Η παρουσίαση στο βίντεο είναι απλή και λόγους προβολής. Το όλο σύστημα, μπορεί να γίνει καλύτερο, μονώνοντας το δοχείο μας, για να διατηρεί την θερμοκρασία του νερού, να προσθέσουμε βρύση/βάνα για απεθείας χρήση του νερού κα.

 Store   Forum   Facebook   Twitter