Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε πως από θαλασσινό νερό, μπορούμε να πάρουμε το αλάτι που είναι τόσο πολύτιμο για τον οργανισμό μας.

Η διαδικασία είναι απλή. Βράζουμε συνέχεια το νερό, μέχρι να εξατμιστεί και να παραμείνει στο σκεύος μας το αλάτι. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή προς το τέλος της διαδικασίας, όπου το περισσότερο νερό έχει εξατμιστεί. Ανακατεύουμε συνέχεια ώστε το αλάτι που θα πάρουμε να είναι όσο πιο στεγνό γίνεται. Αφού τελειώσουμε, το αφήνουμε για λίγες ώρες, ανάλογα και τις συνθήκες, να εξατμιστεί τελείως το νερό.

Το αλάτι που θα πάρουμε, δεν έχει την συνηθισμένη μορφή του αλατιού που έχουμε στο σπίτι. Αυτό γιατί το αλάτι που έχουμε συνηθίσει να τρώμε υπόκειται διάφορες επεξεργασίες μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας. Το αλάτι από θαλασσινό νερό, είναι πιο δυνατό στην γεύση, για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε την χρήση του, στην μαγειρική, ως προς την δοσολογία.

 Store   Forum   Facebook   Twitter

Advertisements