Μια μέθοδος αποθήκευσης νερού είναι και το να το κονσερβοποιήσουμε. Μπορεί να ακούγεται παράξενο,  αλλά είναι τόσο απλό και μεγάλο όφελος. Να σκεφτείτε ότι στο εξωτερικό υπάρχει εταιρία που το εμπορεύεται (http://www.safetykitstore.com/cannedwater.html)

Η αποθήκευση νερού, απαιτεί χρόνο και την προσοχή μας, ώστε να τσεκάρουμε και να αλλάζουμε το νερό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά αν το έχουμε αποθηκευμένο σε πλαστικά δοχεία. Με την κονσερβοποίηση του νερού όμως, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς το κονσερβοποιημένο νερό, είναι αποστειρωμένο και φυλάσσεται μέσα σε γυάλινα βάζα, αεροστεγώς κλεισμένα. Ότι καλύτερο δηλαδή και επιπλέον αποφεύγουμε τα πλαστικά μπουκάλια, που τόσα έχουν ειπωθεί για αυτά.

Το κονσερβοποιημένο νερό, όπως είπαμε, είναι αποστειρωμένο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ιατρικές περιπτώσεις ή για να φτιάξουμε τροφές/γάλα για βρέφη, όπου το αποστειρωμένο νερό είναι απαραίτητο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα, είναι ότι επειδή είναι αεροστεγώς κλεισμένο, σε περίπτωση πλημμύρας δεν πρόκειται να εισχωρήσει μέσα, μολυσμένο νερό από την πλημμύρα, σε αντίθεση με τα απλά πλαστικά δοχεία νερού, για τα οποία δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Σε μια πλημμύρα, όπως αυτές που έχουν γίνει σε Αθήνα, Χαλκιδική και αλλού, το νερό συμπαρασύρει μαζί του, χώμα, πέτρες, σκουπίδια από τους κάδους, νερά από τους υπονόμους, καθώς καύσιμα από τα λεβητοστάσια των καλοριφέρ των σπιτιών/πολυκατοικιών κα. Για αυτό πρέπει να αποφεύγουμε οτιδήποτε έχει έρθει σε επαφή και έχει βραχεί με αυτό το μολυσμένο νερό.

Για να μην ξοδεύετε ενέργεια και χρήματα, μόνο και μόνο για την κονσερβοποίηση του νερού, μπορείτε όταν κάνετε κονσερβοποίηση σε τρόφιμα, να κρατάτε μερικά βαζάκια και εκεί μέσα να φυλάσσεται το νερό, με το οποίο βράσατε τα βαζάκια, όπως ακριβώς κάνετε και με τα τρόφιμα. Δεν αλλάζει κάτι.

Πηγή:

Advertisements