Μια μέθοδος για να ταίσουμε τα πουλερικά μας, με άφθονο και τσάμπα γρασίδι, είναι να φτιάξουμε ξύλινα πλαίσια με σανίδες, όπου στο πάνω μέρος τους, θα προσαρτήσουμε ένα συρμάτινο πλέγμα, αρκετά λεπτό, ώστε οι κότες να μην μπορούν να φτάσουν το έδαφος.

Σπέρνουμε στο έδαφος γρασίδι ή ότι άλλο νομίζουμε ότι θα προτιμήσουν οι κότες μας και μετά τοποθετούμε από πάνω τα πλαίσια. Όταν το γρασίδι γίνει αρκετά μεγάλο και περάσει σε ύψος το πλαίσιο, οι κότες θα μπορούν να το τρώνε, χωρίς όμως να πειράζουν την ρίζα. Έτσι το γρασίδι θα φυτρώνει ξανά και ξανά. Όταν τελικά το γρασίδι φτάσει στο τέλος της ζωής του, απλά σηκώνουμε τα πλαίσια και οι κότες θα βρουν άφθονη τροφή, από τις ρίζες και τα σκουλήκια που θα έχουν αναπτυχθεί.

Ιδιαίτερα καλή λύση, για πουλερικά που είναι κλειστά σε κοτέτσι, ώστε να κάνουν ένα είδος ελεύθερης βοσκής. Το ίδιο θα μπορούσατε να επιτύχετε αν γύρω από το πλέγμα του κοτετσιού φυτέψετε και εκεί γρασίδι. Και πάλι οι κότες δεν θα φτάνουν να το φάνε από την ρίζα, αλλά μέσα από τα σύρματα τις περίφραξης, θα τρώνε τις κορφές.

Πηγή: http://www.thegardencoop.com

 Store   Forum   Facebook   Twitter

Advertisements