Όλα τα firesteels, έρχονται με πλαστική λαβή. Παρόλο που είναι ανθεκτική και δεν γλιστρά εύκολα, ίσως είναι καλύτερο να την αλλάξουμε με μια ξύλινη λαβή, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας.

Εκτός από την εμφάνιση, η οποία σίγουρα προσδίδει έναν άλλο χαρακτήρα, έχουμε και τα εξής πλεονεκτήματα. Καταρχάς, όταν αφαιρέσετε την πλαστική λαβή, θα διαπιστώσετε ότι βγαίνει αρκετά εύκολα. Στην ουσία η ράβδος είναι απλά σφηνωμένη, χωρίς κόλλα τις περισσότερες φορές. Έτσι όταν βάλετε την δική σας ξύλινη λαβή, θα είστε σίγουρος ότι την έχετε εφαρμόσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει πρόβλημα όταν χρειαστεί να το χρησιμοποιείσετε.

Ένας πιο σημαντικός λόγος όμως, είναι ότι με την ξύλινη λαβή που θα προσαρμόσετε, θα έχετε πάντα μαζί σας ένα στεγνό προσάναμμα, για να ξεκινήσετε την φωτιά σας. Στην χειρότερη περίπτωση που δεν βρίσκετε κάποιο στεγνό προσάναμμα ή δεν μπορείτε επειδή πχ είστε τραυματισμένος, ξύνεται την λαβή με το μαχαίρι σας και το πριονίδι που θα πέσει είναι κατάλληλο για να πιάσει σπίθες από το firesteel.

 Store   Forum   Facebook   Twitter

Advertisements