Το μαχαίρι είναι το βασικό εργαλείο επιβίωσης και συνοδεύει τον άνθρωπο από τα πρώτα του βήματα πάνω σε αυτή τη γη. Σήμερα θα βρείτε πληθώρα μαχαιριών, όλων των ειδών, κατασκευασμένα με κάθε είδους μέταλλα, σε διάφορα σχέδια. Παρόλο που μπορείτε να επιλέξετε από μια πλειάδα μαχαιριών, τι θα λέγατε να φτιάξετε το δικό σας μαχαίρι; Το δικό σας ξεχωριστό μαχαίρι, φτιαγμένο από τα χέρια σας, σαν ένα νέος Ήφαιστος, σφυρηλατώντας το μέταλλο στην φωτιά και το αμόνι.

Μπορεί να σας φαίνεται σαν βουνό αρχικά, αλλά αν διαβάσετε το παρακάτω, πολύ καλό, βιβλίο… γραμμένο από έναν λάτρη των μαχαιριών, είναι σίγουρο ότι θα σας έρθει η επιθυμία να το πράξετε και εσείς. Για να δείτε ότι η διαδικασία δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο φαντάζεστε, παρακολουθείστε τα παρακάτω βίντεο για να δείτε πως φτιάχνετε ένα μαχαίρι, από ένα κομμάτι λίμας. Φυσικά στο βιβλίο θα βρείτε περισσότερες και λεπτομερείς πληροφορίες, που θα λύσουν όλες σας τις απορίες.

Kataskevi Maxairion v2.01

[vimeo 21484124]

[vimeo 21485538]

[vimeo 21487173]

[vimeo 21501680]

Η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη στον συγγραφέα αυτού του βιβλίου, Νικόλα Δονταδάκη (nickblades), που μόλις πριν λίγες μέρες πέθανε (30/07/2012)  – http://www.greekblades.com

 Store   Forum   Facebook   Twitter