Αν θέλετε να φτιάξετε υγρό σαπούνι χωρίς πολλούς μπελάδες, ορίστε μια πιο απλή μέθοδος. Πάρτε ένα σαπούνι της αρεσκείας σας και τρίψτε/κόψτε το σε μικρά κομματάκια, ώστε να λιώσει γρήγορα στο νερό που θα το ρίξουμε.

Έχουμε βάλει μια κατσαρόλα με νερό, περίπου 2 λίτρα και ζεσταίνουμε το νερό. Όταν έχει φτάσει σε μια καλή θερμοκρασία, παραπάνω από χλιαρό, ρίχνουμε το τριμμένο σαπούνι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα μέχρι να βράσει και μετά το αποσύρουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Θα χρειαστεί από 10 έως 24 ώρες, να κρυώσει και να πάρει την υφή που θέλουμε, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.

Αφού περάσει ο χρόνος και έχει πάρει μια υφή σαν κρέμα με μεγάλους σβόλους, το ανακατεύουμε καλά και δυνατά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Πλέον το υγρό σαπούνι είναι έτοιμο.

Θα πρέπει να επισημάνω ότι η αναλογία σαπουνιού προς νερό, δεν είναι πάντα η ίδια για όλα τα σαπούνια. Ανάλογα το σαπούνι που θα προσθέσετε, μπορεί να χρειάζεται λιγότερο ή περισσότερο νερό. Αν δείτε ότι ακόμα και μετά από 24 ώρες το μείγμα δεν έχει «δέσει», τότε βάλτε την κατσαρόλα πάλι στην φωτιά, ζεστάνετε το νερό και προσθέστε και άλλο σαπούνι.  Ξαναβράστε το και αφήστε το πάλι να κρυώσει.

 Store   Forum   Facebook   Twitter