Αν επιλέξατε για σύστημα ύπνου ένα συνδυασμό τέντας και αιώρας, θα αναρωτιέστε σίγουρα ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να την στήσετε. Καταρχάς να διευκρινίσω ότι οι περισσότερες αιώρες όταν τις αγοράζετε έχουν ιμάντες υφασμάτινους ή σχοινί, απ’ ευθείας τοποθετημένα στην αιώρα. Αυτό όμως έχει το εξείς κακό… όταν θα βρέξει το σχοινί που δεν καλύπτετε από την τέντα, θα ποτίσει από την βροχή και θα μεταφέρει το νερό στην αιώρα και στο sleeping bag. Οπότε όταν αγοράσετε την αιώρα, προμηθευτείτε και δύο γερά καραμπίνερ και φτιάξτε την αιώρα όπως θα δείτε παρακάτω.

Μην αγοράσετε την αιώρα/τέντα σας και κατευθείαν τα βάλετε στο σακίδιο. Εκτός ότι το στήσιμο τους, χρειάζεται εξάσκηση ώστε να είστε έτοιμοι σε μια δύσκολη περίπτωση, το σετάρισμα τους απαιτεί αρκετό χρόνο, τον οποίο όταν χρειαστεί δεν θα τον έχετε. Ετοιμάστε και τα δύο στο σπίτι σας, κάντε τουλάχιστον μια πραγματική δοκιμή σε φυσικό περιβάλλον, ώστε να είστε σίγουροι ότι έχετε στήσει το “σύστημα ύπνου”, στα μέτρα σας.

Στο κείμενο που ακολουθεί, θα δείτε όλη την διαδικασία στησίματος/μαζέματος με τον πιο πρακτικό τρόπο. Να έχετε πάντα μαζί σας, περίσσιο σχοινί καθώς ανάλογα με το τοπίο πιθανόν να χρειαστεί. Όλοι οι κόμποι που χρησιμοποιούνται είναι βασικοί/αναγκαίοι και θα πρέπει να τους μάθετε, αν δεν τους γνωρίζετε ήδη.

Η μόνη ένσταση που έχω για το στήσιμο που παρουσιάζετε εδώ, είναι το έξτρα σχοινί που τοποθετείτε κάτω από την τέντα. Καλύτερα αποφύγετε το, καθώς σε περίπτωση βροχής, θα ποτίσει και θα στάξει νερό στην αιώρα σας.

Πηγή: www.bushblade.co.uk/

Advertisements