Από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι στο δάσος υπάρχουν πνεύματα, ξωτικά και νεράιδες. Αν περάσετε μέσα από ένα δάσος και έχει λίγο αέρα, μάλλον θα σας περάσει και εσάς από το μυαλό… 😉 το θρόισμα των φύλλων, οι σκιές από τα κλαδιά, οι ήχοι του δάσους, σου δημιουργούν ένα συναίσθημα ότι κάτι σε παρακολουθεί… και έτσι κάπως ξεκίνησαν οι μύθοι για τα πνεύματα του δάσους.

Για να εξευμενίσουν τα πνεύματα, οι άνθρωποι βρήκαν έναν πρακτικό τρόπο. Άρχισαν να σχεδιάζουν/σκαλίζουν πρόσωπα πάνω σε κομμάτια ξύλου. Είτε σαν φυλαχτά, είτε στις λαβές από τα μαχαίρια τους, είτε στα κοντάρια που τους βοηθούσαν στο περπάτημα. Πίστευαν ότι αυτά τα πρόσωπα, αντιπροσωπεύουν τα πνεύματα του δάσους, που πιθανότατα να ήταν μετεμψυχώσεις άλλον ανθρώπων που είχαν πεθάνει.

Όποιος είχε ένα τέτοιο σκάλισμα πάνω του, θεωρείτο καλότυχος, υγιής και του εξασφάλιζε ασφαλή δίοδο μέσα από το δάσος. Κάπως έτσι τα wood spirits εξελιχτήκαν σε τέχνη. Με λίγη προσπάθεια και αρκετή φαντασία, μπορεί ο καθένας να φτιάξει ένα. Με την εμπειρία τα σχέδια μπορούν να γίνουν πιο πολύπλοκα… Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα.


και άλλο ένα…


Αν κάνετε μια έρευνα στο Google θα βρείτε πολλά σχέδια και τεχνικές για να ξεκινήσετε… φτιάξτε πολλά, μπας και αλλάξει η τύχη μας λίγο 😉

Advertisements