Μια συνταγή για όσους αρέσουν τα πικάντικα. Επίσης με την μέθοδο αυτή, συντηρείτε και η φέτα εκτός ψυγείου για αρκετό χρόνο.
Θα χρειαστούμε:
- Φέτα
- Πιπεριές καυτερές
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι (άτριφτο, σε σπόρους)
- Δεντρολίβανο
- Ένα βαζάκι, αποστειρωμένο
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια καθώς και την φέτα σε κομμάτια, ώστε να μπορούμε να την βάλουμε στο βαζάκι μας.
Αφού έχουμε έτοιμα τα υλικά, αρχίζουμε να τα βάζουμε στο βαζάκι. Πρώτα ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο δεντρολίβανο (προαιρετικά).
…εν συνεχεία πιπεριές…
…και τέλος την φέτα μας.
Συνεχίζουμε να βάζουμε στρώσεις από πιπεριές και φέτα μέχρι να γεμίσει το βαζάκι.
Αφού γεμίσει το βαζάκι ρίχνουμε πάλι λίγο πιπέρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να καλύψει όλα τα υλικά μέχρι επάνω. Το λάδι είναι αυτό που θα συντηρήσει την φέτα και δεν θα χαλάσει. Για να πάρει τα αρώματα το τυρί θα χρειαστεί να αφήσετε το βάζο κλειστό για αρκετές μέρες, περίπου 1-2 εβδομάδες. Καλή σας όρεξη…
9 Μαΐου, 2012 at 20:47
το φυτίλι…. πού το τοποθετούμε στη συγκεκριμένη βόμβα;
….
Άσε κατάλαβα, είναι βραδυφλεγής με αυτανάφλεξη 1-2 μέρες αφού την φας.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
9 Μαΐου, 2012 at 21:16
χαχαχαχα…. δοκίμασε θα σου αρεσει…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
11 Μαΐου, 2012 at 10:15
Βλέπω και κρεμμυδάκι ή μου φαίνεται..; Και γιατί όχι λίγο σκορδάκι;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
11 Μαΐου, 2012 at 19:39
Μπορείς να βάλεις ότι θες… για το αποτέλεσμα όμως δεν εγγυώμαι… μπορεί κάποιο από τα συστατικά να αλλοιώσει την γεύση… και τελικά να μην σου αρέσει. Φυσικά μια δοκιμή ποτέ δεν έβλαψε… 😉
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
11 Μαΐου, 2012 at 10:17
Πολύ καλός μεζές! Και καμιά λιαστή μπορεί να λέει…
Μια που το είδα, που μπορούμε να βρούμε βάζα κονσερβοποίησης σε λογικές τιμές στην Αθήνα;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
11 Μαΐου, 2012 at 18:02
Εχω δει στο praktiker, σε καταστήματα με είδη κουζίνας και σίγουρα σε εξειδικευμένα μαγαζιά με είδη catering
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
11 Μαΐου, 2012 at 19:44
Επίσης να προσθέσω… σε μαγαζιά με είδη μελισσοκομικής σίγουρα έχουν… και έχω πετύχει και σε μεγάλα μαγαζιά με αγροτικά είδη (εργαλεία)… αν είστε από επαρχία 😉
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
30 Οκτωβρίου, 2012 at 16:27
η φετα διατηρειται και χωρις ολα αυτα πιπεριες και τετοια?δεν ειμαι και πολυ του καυτερου γιαυτο ρωταω αν βαλω μονο φετα με λαδακι διατηρειται?
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
30 Οκτωβρίου, 2012 at 16:44
Μα ναι… παλια ετσι εκαναν… εβαζαν το τυρι μεσα σε λαδι για να διατηρειτε παραπανω… οι πιπεριες κτλ ειναι για γευση και αρωμα απλα… 😉
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
31 Οκτωβρίου, 2012 at 08:12
να εισαι καλα σε ευχαριστω για τη συμβουλη σου θα βαλω πιπερια αλλα οχι καυτερη και θα δω τι θα βγει αν εχτε και αλλες συνταγες απο τροφιμα που διατηρουντε εκτος ψυγειου θα ηθελα να ξερω
Μου αρέσει!Μου αρέσει!