Το τελευταίο διάστημα, επειδή “ανακατεύομαι” με την εκτροφή ζώων, χρησιμοποιώ καθαρό οινόπνευμα για την απολύμανση των χεριών μου, για λόγους καθαριότητας και υγιεινής. Δυστυχώς όμως η τιμή του καθαρού οινοπνεύματος έχει ξεφύγει τελείως… όπως διάβασα και σε ένα άρθρο “οινόπνευμα σε τιμή ουίσκι”.

Θυμήθηκα λοιπόν, ότι σε διάφορα νοσοκομεία, υπήρχαν στους θαλάμους, μικρά δοχεία με ένα υγρό που μύριζε σαν οινόπνευμα και το χρησιμοποιούσαν οι γιατροί και οι επισκέπτες. Με μια ερώτηση σε φαρμακεία, ανακάλυψα ότι πρόκειται για αλκοολικά διαλύματα, τα οποία έχουν τις ίδιες ιδιότητες με το οινόπνευμα και ευτυχώς για εμάς, αρκετά φθηνότερα. Προμηθεύτηκα μια συσκευασία 0.5 λίτρου για 5 ευρώ, όταν το μπουκάλι των 300ml οινοπνεύματος στοιχίζει περίπου 8 ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν για πόσο οικονομία μιλάμε.

Για όσους είναι διστακτικοί, να πω ότι το αλκοολικό διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και το καθαρό οινόπνευμα, για απολύμανση των χεριών και σημείων του σώματος πριν από μια ένεση. Ρωτήστε και το φαρμακοποιό σας… 😉

Advertisements