” Ένας Survivalist είναι αισιόδοξος από τη φύση του.

Αν η παραπάνω πρόταση σας φάνηκε περίεργη, τότε είτε δεν είστε ακόμα ένας από εμάς, είτε δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το τί πρεσβεύει η λέξη “Survivalist”.

Ένας πυροσβέστης, είναι πυροσβέστης, όχι γιατί πιστεύει οτι τα πάντα θα καούν, αλλά επειδή πιστεύει οτι μπορεί να διασώσει όσο το δυνατόν περισσότερα. Οι γιατροί δεν πιστεύουν στο θάνατο, πιστεύουν στη ζωή και για αυτό παλεύουν. Έτσι ακριβώς κι ένας Survivalist δεν ευελπιστεί σε μια επερχόμενη καταστροφή οπού τα πάντα θα χαθούν και πολλοί θα πεθάνουν. Αντιθέτως, πιστεύει οτι η ζωή κι η ελευθερία μπορούν να διασωθούν, αν άνθρωποι με ισχυρή θέληση και σωστή προετοιμασία, καταφέρουν να επιβιώσουν έπειτα από οποιαδήποτε καταστροφή. Ένας πυροσβέστης δεν ξεκινά  πυρκαϊές, ένας γιατρός δεν διασπείρει ασθένειες κι ένας Survivalist δεν δημιουργεί καταστροφές.

Η εγκληματικότητα, οι εξεγέρσεις, οι σεισμοί, οι πόλεμοι, η τρομοκρατία, η οικονομική κατάρρευση και η πείνα είναι αποτελέσματα της φύσης και της φύσης του ανθρώπου και δυστυχώς δεν είναι στο χέρι οποιουδήποτε πάνω στη γη για να τα εμποδίσει. Όλοι μας γνωρίζουμε οτι κάποτε ο ήλιος θα δύσει κι οτι τα ζεστά καλοκαίρια εναλλάσσονται με παγωμένους χειμώνες κι επίσης γνωρίζουμε οτι με τίποτα στον κόσμο δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον ήλιο να λάμπει για πάντα ή να διώξουμε μακριά τους χειμώνες … αυτό μας κάνει απαισιόδοξους ; Αν όχι, τότε γιατί ένας Survivalist αποκαλείται παράφρονας κι απαισιόδοξος όταν προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει γεγονότα τα οποία είναι μέρος της ανθρώπινης παγκόσμιας ιστορίας και της ίδιας της φύσης, τόσο κοινά όσο το ηλιοβασίλεμα και η εναλλαγή των εποχών ;

Δεν προφητεύουμε με απαισιοδοξία την καταστροφή του κόσμου. Αντιθέτως, αποτελούμε την αισιόδοξη μειονότητα που πιστεύει στην επιβίωση του ανθρωπίνου γένους. Προσπαθήστε όλοι σας να βρείτε έναν ιστορικό, έναν οικονομολόγο, έναν κοινωνιολόγο, έναν στρατιωτικό αναλυτή ή έναν πολιτικό επιστήμονα ο οποίος να μπορεί να δώσει ένα σενάριο αποφυγής μιας μεγάλους σκέλους καταστροφής με πιθανότητες αποτελεσματικότητας έστω 50-50. Παρόλα αυτά όλοι οι Survivalists παγκοσμίως, τολμούν να αισιοδοξούν για το μέλλον.

– ” Κι αν όλα αυτά που εσύ φοβάσαι οτι μπορεί να γίνουν , τελικά δεν γίνουν; Θα στεναχωρηθείς ; “

Όλοι μας έχουμε οικογένειες, φίλους κι αγαπημένους που σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να πάθουν κάτι ή να πεθάνουν, όλοι μας έχουμε σπιτικά που δεν θα θέλαμε να τα δούμε να καταστρέφονται. Δεν είμαστε παράφρονες να πιστεύουμε οτι μια μεγάλη καταστροφή θα είχε φοβερή πλάκα κι οτι δεν θα βιώναμε τον κίνδυνο, την φτώχεια, την πείνα, τους τραυματισμούς, το κρύο, ακόμα και την απόγνωση ή τον θάνατο.

Ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα για να βελτιώσουμε τις πιθανότητες επιβίωσης και ανάκαμψης σε περίπτωση μιας καταστροφής, αλλά το σίγουρο είναι οτι θα διοργανώναμε τρελή γιορτή αν κάποιος ,με εμπεριστατωμένο τρόπο, μας αποδείκνυε οτι όλα όσα κάναμε ήταν απλά χάσιμο χρόνου κι αδικαιολόγητα. Όχι, δεν θα απογοητευόμασταν αν δεν συνέβαινε κάποια καταστροφή για να επιβιώσουμε, όσο δεν θα απογοητευόταν κάποιος που πλήρωνε αδρά μια ασφάλεια πυρός για το σπίτι του κι αυτό δεν κάηκε.

Οποιοσδήποτε δεν προετοιμάζεται με εφόδια (τροφή, νερό, εργαλεία, γνώσεις) για να επιβιώσει σε καιρό κρίσης, αποτελεί θανάσιμη απειλή για τον γείτονά του και την κοινωνία. Τί θα έκανε ένας πατέρας για τα παιδιά του, όταν τα έβλεπε να πεινάνε, να κρυώνουν και να διψούν; Έως πότε θα ζητιάνευε για λίγη τροφή ή λίγο νερό; Κι έως πότε οι γύρω του θα είχαν αποθέματα να του δώσουν ; Μετά τί νομίζετε οτι θα έκανε αυτός ο πατέρας ;

Οι Survivalists αποθηκεύουν τρόφιμα κι εφόδια, τα παρακολουθούν και τα αναπληρώνουν . Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο φόρτος σε ανθρώπους οι οποίοι θα τρέξουν σε μια κατάσταση ανάγκης να αρπάξουν από τα ράφια των καταστημάτων ό,τι θεωρήσουν απαραίτητο. Δεν θα τρέξουμε εμείς στα Super-Market τελευταία ώρα για τρόφιμα, δεν θα σας αρπάξουμε από τα χέρια το γάλα των παιδιών σας και προφανώς δεν θα λεηλατήσουμε κανένα κατάστημα ή θα σκοτώσουμε κάποιον για μια κονσέρβα.

Η προετοιμασία για επιβίωση θα πρέπει να θεωρείται ως κοινωνική υποχρέωση, υποχρέωση που έχει ο οποιοσδήποτε απέναντι στην οικογένειά του, στην κοινωνία και το έθνος. Εκείνος που δεν είναι προετοιμασμένος κι εθελοτυφλεί ,για τους δικούς του λόγους, είναι απλά ένας ανεύθυνος κι επικίνδυνος πολίτης.

Εν κατακλείδι, ένας Survivalist είναι ένα αισιόδοξο, αυτόνομο άτομο (που δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ τρίτους), το οποίο έχει εντοπίσει την επιτακτική ανάγκη της προετοιμασίας για κάτι άσχημο, ευχόμενο πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Αποτελεί πραγματικό θησαυρό για το κοινωνικό σύνολο και πάντοτε θα πρέπει να είναι περήφανος που αποκαλείται SURVIVALIST.

ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΠΙΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

JOIN US

Advertisements