Πρόσφατα, επειδή ήθελα να κάνω κάποιες εξωτερικές εργασίες, “εγκατέστησα” ένα μουσαμά, για προστασία από την βροχή. Επειδή βαρέθηκα να τον λύσω και να τον μαζέψω, μιας και την επόμενη μέρα θα συνέχιζα τις εργασίες, όταν έφυγα τον άφησα εκεί. Δυστυχώς το βράδυ όμως, έπιασε τρομερός αέρας και το επόμενο πρωί τον βρήκα σε μια γωνία, με τα σημεία όπου ήταν δεμένος σκισμένα.

Εκείνη την ημέρα, για να συνεχίσω, αναγκάστηκα και έκανα το κόλπο με τις πέτρες, ώστε να μπορέσω να στερεώσω τον μουσαμά με τα σχοινιά, αλλά σίγουρα δεν είναι καθόλου πρακτικό και όμορφο. Έτσι, ψάχνοντας, βρήκα ένα κιτ επισκευής για να βάλω καινούργια πριτσίνια/ροδέλες στις άκρες του μουσαμά.

Το κόστος του μόλις 3 ευρώ και αναγκάστηκα και το πήρα μέσω ebay, καθώς σε σιδηροπωλεία δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο και σε μαγαζί με τέντες, δεν πουλούσαν και έπρεπε να τους πάω τον μουσαμά εκεί. Το καλό της υπόθεσης όμως, είναι ότι το σετ αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οτιδήποτε. Ρούχα, τσάντες, αδιάβροχα, τέντες, κουβέρτες και ότι άλλο σκεφτείτε. Οι ροδέλες έρχονται σε διάφορα χρώματα, όπως μαύρο, χρυσό, χρώμιο και οξυντέ καθώς και τα μεγέθη ποικίλουν.

Για δυνατότερο κράτημα/πιάσιμο, κάντε ένα δίπλωμα στο μουσαμά ή ενδιάμεσα στην ροδέλα, τοποθετήστε πλαστικά (λεπτά) φύλλα, σαν “σαντουιτς”. Αν κόψετε κομμάτια από ένα πλαστικό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού, είναι ότι πρέπει, αν δεν βρίσκετε κάτι καλύτερο.

Advertisements