Με αφορμή το γεγονός του αποκλεισμού από χιόνια στην Εγνατία οδό, θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Ένα κιτ επιβίωσης θα πρέπει να υπάρχει παντού και πάντα να το έχουμε κοντά μας. Είτε επάνω μας (ναι γίνεται) είτε στο αυτοκίνητο, είτε στο γραφείο, είτε στο εξοχικό και σίγουρα στο σπίτι. Ο κίνδυνος δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί, δεν σε προειδοποιεί, πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ανάλογα για το που προορίζουμε το κιτ επιβίωσης μπορούμε να βάλουμε τα σωστά υλικά και προμήθειες. Αν είναι για ένα κιτ επιβίωσης που θα μεταφέρουμε πάνω μας (τσέπη, πορτοφόλι, τσάντα) θα πρέπει να είναι μικρό και να έχει τα απολύτως απαραίτητα, καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος. Αν προορίζεται για το αυτοκίνητο, καλό είναι να προσθέσουμε πιο πολλά υλικά, αλλά και εργαλεία για το αυτοκίνητο για πιθανή βλάβη, κιτ πρώτων βοηθειών, ένα τεντόπανο, κουβέρτες επιβίωσης, sleeping bag κτλ.

“Τον φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”… λέει η παροιμία και καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι ανά πάσα στιγμή. Αν κάποιος από αυτούς που αποκλείστηκαν στην Εγνατία, διαβάζει, ας μας πει τι είχε διαθέσιμο επάνω του και τελικά τι ενέργειες έκανε για να προστατευθεί. (εκτός από το να πάει στο κοντινό ξενοδοχείο 😉 )

Advertisements