Θυμάμαι από μικρός που η γιαγιά μου, έβαζε φλούδες από πορτοκάλι πάνω στην σόμπα, και το σπίτι μοσχοβολούσε. Ας δούμε, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με φλούδες φρούτων και λαχανικών.

Μάσκα προσώπου

Απλώστε φλούδες από ροδάκινο στο πρόσωπο ή ρίξτε λίγο ζάχαρη επάνω τους και τρίψτε τις στο πρόσωπο σας. Αναζωογονεί το δέρμα, του προσώπου

Φυσική βαφή για αυγά

Σχεδόν όλες οι φλούδες των φρούτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική μπογιά, για να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά. Ακόμα και ο φλοιός των κρεμμυδιών.

Μπωλ σερβιρίσματος

Χοντρές φλούδες όπως του πεπονιού, του καρπουζιού και της κολοκύθας μπορούν να γίνουν φανταστικά μπωλ για να σερβίρεται πχ φρούτα.

Γυαλιστικό παπουτσιών

Οι φλούδες μπανάνας γυαλίζουν υπέροχα τα καλά παπούτσια σας. Τρίψτε τις από την πλευρά της σάρκας, και μετά σκουπίστε τα παπούτσια με ένα μαλακό πανί.

Αρωματίστε αλκοολούχα ποτά ή λάδι

Βάλτε σε ένα μπουκάλι ή βάζο, vodka/λάδι με φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι, για περίπου 3 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχετε μια υπέροχα αρωματισμένη vodka ή λάδι.

Περιποίηση φυτών

Με τις φλούδες μπανάνας γυαλίστε τα φύλλα από τα φυτά σας. Επίσης, θάψτε τις κάτω από το χώμα για να γίνουν πολύ καλό λίπασμα

Δώστε γεύση/άρωμα στα ψυτά σας

Όταν ψήνεται κρέας ή κοτόπουλο, βάλτε στο ταψί ή σε κάποια κοιλότητα του κρέατος/κοτόπουλου, φλούδες από φρούτα πχ. πορτοκάλι, μήλο. Θα δώσουν άρωμα και γεύση στο ψητό σας.

Αρωματίστε το χώρο σας

Βράστε ή ψήστε φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι και το σπίτι σας θα αρωματιστεί φυσικά, χωρίς σπρέι και χημικά. Μπορείτε να ρίξετε και φλούδες στο κάδο των απορριμάτων σας, ώστε να μυρίζει πιο ευχάριστα.

Θωρακίστε το κήπο σας από σαλιγκάρια

Πετάξτε τσόφλια από καρύδια ή φιστίκια γύρω από τον κήπο σας ή συγκεκριμένα φυτά, ώστε να μην τα πλησιάζουν σαλιγκάρια. Τα τσόφλια θα πρέπει να είναι πολλά και να σχηματίζουν κάτι σαν τοίχο/τάφρο. Τα σαλιγκάρια δεν θα μπορούν να περπατήσουν επάνω τους και έτσι δεν θα περάσουν.

Γυαλίστε χρυσά αντικείμενα

Τρίψτε με φλούδες από λεμόνι, ασημικά και χρυσά σκεύη και θα γυαλίσουν τέλεια.

Και φυσικά, τελευταίο αλλά καλύτερο, μπορείτε να φτιάξετε γλυκά του κουταλιού, όπως το περγαμόντο.

Advertisements