Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε πει ότι καλό είναι, όσοι έχουν κάποια χρόνια ασθένεια/πάθηση να στοκάρουν μια μικρή ποσότητα φαρμάκων, τα οποία θα καταναλώνουν κυκλικά για να μην λήξουν. Ακόμα και αν εφαρμόσετε αυτή τη μέθοδο, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι αρκετό. Πολλά από τα φάρμακα είτε χρειάζονται ψυγείο, είτε έχουν μικρή ημερομηνία λήξης, το οποίο σημαίνει ότι σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά, θα έχετε τα φάρμακα σας μόνο για ένα μικρό διάστημα.

Φυσικά μιλάμε για μια μακροχρόνια περίπτωση όπου η προμήθεια φαρμάκων θα είναι δύσκολη, ως ακατόρθωτη, όπως μια Ελληνική χρεοκοπία ή ακόμα χειρότερα μια παγκόσμια. Αν νομίζετε κάτι τέτοιο απίθανο, απλώς μην συνεχίσετε να διαβάζετε παρακάτω. 😉

Έτσι λοιπόν, στην περίπτωση που έχουμε μια χρόνια πάθηση και η προμήθεια φαρμάκων είναι αδύνατη, θα αναγκαστούμε να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω και να θυμηθούμε εναλλακτικές μεθόδους ιατρικής και θεραπείας, όπως βελονισμός, βοτανολογία κτλ. Έτσι και αλλιώς, δεν θα μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ακόμα και σήμερα που τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, με την ανεργία και τους ανασφάλιστους να πληθαίνουν, πολλοίς κόσμος δεν έχει ιατρική κάλυψη. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στο μέλλον.

Οπότε ακόμα και αν μέχρι τώρα δεν σας ενδιέφερε το θέμα ή δεν έχετε σε μεγάλη υπόληψη εναλλακτικές θεραπείες, καλό είναι να ασχοληθείτε με το θέμα. Διαβάστε και ενημερωθείτε τι θεραπείες υπάρχουν και πως εφαρμόζονται. Προμηθευτείτε τυχόν βότανα ή άλλα υλικά που θα χρειαστείτε και αποθηκεύστε τα. Δεν είναι ανάγκη να τις εφαρμόσετε από τώρα ή να σταματήσετε την κανονική σας θεραπεία, σε καμία περίπτωση. Άλλα όταν τα πράγματα ξεφύγουν τελείως, τουλάχιστον θα έχετε μια εναλλακτική ή μάλλον καλύτερα, μια ελπίδα σωτηρίας, καθώς σε περίπτωση που το σύστημα υγείας πάψει να υπάρχει, οι πρώτοι που θα την πληρώσουν θα είναι οι βαριά άρρωστοι και όσοι έχουν μακροχρόνιες ασθένειες που χρειάζονται συνεχώς θεραπείες και φάρμακα.

Προσωπικά ψάχνοντας για εναλλακτική θεραπεία σε μια πάθηση που έχω, ανακάλυψα πως η κάνναβη είναι αρκετά αποτελεσματικό φάρμακο. Οπότε εφαρμόζοντας την θεραπεία, θα φτιάχνω και κεφάλι… χαχαχα 😉 έχει και τα καλά του η υπόθεση…

Advertisements