Σε μια κατάσταση επιβίωσης είναι φυσικό να έχουμε πρόβλημα με την έλλειψη τροφίμων. Ταυτόχρονα όμως θα χρειαστεί, ανάλογα και με την περίπτωση, να μετακινούμαστε για ασφάλεια ή για να μας βρούν πιο εύκολα. Οπότε ο χρόνος για να βρούμε φαγητό ή να κυνηγήσουμε είναι περιορισμένος.

Σε αυτή την περίπτωση, καθώς μετακινούμαστε, προσπαθούμε να παρατηρούμε το γύρω περιβάλλον. Δεν χαράζουμε μια πορεία και περπατάμε μόνο προσέχοντας μην πέσουμε ή χτυπήσουμε. Ταυτόχρονα ψάχνουμε για φαγητό. Κάποιο δέντρο, φυτό, έντομα, για οτιδήποτε γνωρίζουμε ότι είναι φαγώσιμο. Βρήκαμε κάποιο φαγώσιμο φυτό; Κόβουμε και συνεχίζουμε την πορεία μας. Δεν σταματάμε για να το επεξεργαστούμε, δεν θέλουμε να χάσουμε πολύ χρόνο, καθώς μπορεί να σκοτεινιάζει ή να χαλάει ο καιρός. Όταν θα φτάσουμε σε ένα σημείο που θεωρούμε κατάλληλο για να περάσουμε την νύχτα, τότε εκεί, μπορούμε να επεξεργαστούμε την τροφή που περισυλλέξαμε, κατά την πορεία.

Αν έχουμε σκοπό να πιάσουμε έντομα, καλό είναι να έχουμε ένα μικρό δοχείο, μισογεμάτο με νερό, όπου εκεί μέσα θα ρίχνουμε τα έντομα. Λόγω του νερού θα αδρανοποιούνται και ταυτόχρονα καθαρίζονται.

Κάπως έτσι “εξαφανίζονται” καρποί δέντρων από αυλές σε χωριά… 😉 αφού οι χωρικοί κάνοντας περιπάτους, όλο και κάτι βρίσκουν να τσιμπήσουν στο δρόμο… 😉

 

Advertisements