Παρακάτω παραθέτω μερικά ebooks τα οποία είναι πολύ χρήσιμα. Τα συγκεκριμένα βιβλία, είναι ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα, οπότε μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα εκτυπώσετε, αν θέλετε. Συνιστώνται από πολλά sites του εξωτερικού ως από τα πιο χρήσιμα βιβλία σε περιπτώσεις ανάγκης.

Σε καμία περίπτωση διαβάζοντας ένα βιβλίο, δεν σημαίνει ότι είμαστε γιατροί ή το παίζουμε ειδικοί , οπότε πχ. δεν πάμε σε κάποιο γιατρό για να γλυτώσουμε τα έξοδα. Τα βιβλία αυτά, παρέχονται σαν ένα βοήθημα, μόνο για περιπτώσεις που η ιατρική βοήθεια δεν είναι δυνατή ή είμαστε απομονωμένοι.

Αν έχετε να προτείνετε και άλλα, αφήστε ένα σχόλιο. Απαραίτητη προϋπόθεση το βιβλίο/ebook να είναι ελεύθερο προς διανομή και εκτύπωση.

Where There Is No Doctor – Όταν δεν υπάρχει γιατρός
Γενικές γνώσεις ιατρικής και αντιμετώπισης ασθενειών.
Where There Is No Dentist – Όταν δεν υπάρχει οδοντίατρος

Πως αντιμετωπίζουμε οδοντιατρικά προβλήματα.

Doom Survival Guide – Οδηγός επιβίωσης για το 2012
Οδηγός επιβίωσης σαν το βιβλίο “Οδηγός Επιβίωσης της SAS”, το οποίο όμως περιέχει πρόσθετες πληροφορίες ειδικά για τα σενάρια του 2012.
Download

USAF Survival Manual – Εγχειρίδιο επιβίωσης την Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ
To επίσημο εγχειρίδιο επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε τον οδηγό επιβίωσης της SAS, εκτυπώστε αυτό.
Download

Για να τα εκτυπώσετε κάντε το εξής:

  • Πηγαίνετε σε ένα επαγγελματικό κατάστημα που βγάζει φωτοτυπίες, δώστε το βιβλίο που θέλετε σε μορφή CD ή USB stick και ζητήστε να σας το εκτυπώσουν. Πρώτα όμως ζητήστε να σας κάνουν κοστολόγιο.
  • Εκτυπώστε το στο σπίτι σας σε χαρτί Α4, στο οποίο όμως θα εκτυπώνετε το κείμενο σε σμικρυνση, ώστε σε μια κανονική σελίδα να χωράνε 4 από το βιβλίο. Σε ένα φύλλο θα μπορείτε να έχετε 8 σελίδες. Υπάρχουν αρκετά utilities που κάνουν αυτή την εργασία.
  • Προμηθευτείτε χαρτί A6 (το οποίο είναι το 1/4 του Α4) και εκτυπώστε κανονικά το κείμενο. Έτσι θα το έχετε σε μικρή μορφή τσέπης.
Advertisements