Ένας εύκολος τρόπος για να έχετε παγωμένο νερό όλη μέρα, ανά πάσα στιγμή και χωρίς να ανοιγοκλείνεται συνέχεια το ψυγείο σας, είναι το κλασσικό παγούρι. Φτιάξτε πάγο από βραδύς (σε πλαστικά δοχεία, ποτήρια κτλ.) και το πρωί, ρίξτε τον πάγο στο παγούρι και συμπληρώστε με νερό βρύσης. Σε λίγα λεπτά το νερό θα έχει παγώσει και θα διατηρηθεί παγωμένο για πολύ ώρα. Ξαναγεμίστε τα δοχεία για τον πάγο και βάλτε τα πάλι στην κατάψυξη.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι πολλά και δεν τα φαντάζεστε.

  • Εξοικονομείτε ενέργεια, από το συνεχές άνοιξε-κλείσε του ψυγείου
  • Έχετε πάντοτε πάγο στην κατάψυξη, σε περίπτωση που χρειαστεί άμεσα (πχ. για στραμπούληγμα)
  • Σε περίπτωση διακοπής του νερού, θα έχετε σίγουρα έστω και μια μικρή ποσότητα νερού για να πίνετε.
  • Θα γλιτώσετε από την γκρίνια της συζύγου/μαμάς ότι πάλι δεν βάλατε νερό στο ψυγείο και αφήνετε τα μπουκάλια άδεια.
  • Αν γίνει διακοπή ρεύματος για αρκετή ώρα, θα έχετε αρκετό πάγο στην κατάψυξη σας, ώστε είτε να τον βάλετε σε κάποιο μικρό ψυγείο για camping, είτε να τον βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου σας και να διατηρήσετε περισσότερο, ευπαθή τρόφιμα ή φάρμακα.

Το παγούρι δεν χρειάζεται να είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Είτε έχετε εκείνα τα "παλιά" με το καπάκι/ποτήρι, είτε τα νέα με το βρυσάκι, την δουλειά σας την κάνετε. Εις υγείαν…

Advertisements