Όσοι θυμούνται από παλιά, τότε που δεν υπήρχαν οι πάνες μιας χρήσης, οι μανάδες έπαιρναν πανιά και πατσαβούρια και τύλιγαν τα παιδιά. Ούτε εξανθήματα, ούτε συγκάματα. Το μόνο μειονέκτημα ήταν ότι το πλύσιμο ήταν μια ασταμάτητη εργασία για την νοικοκυρά. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλές πληροφορίες και σχέδια, για να φτιάξετε τις δικές σας. Για αρχή μπορείτε να δείτε αυτήν εδώ, η οποία περιέχει πληροφορίες για τα πάντα γύρω από τις υφασμάτινες πάνες. Πως να τις πλύνετε, να τις φτιάξετε κτλ.

Ας κάνουμε και μια πρόχειρη οικονομική ανάλυση. Ένα πακέτο πάνες μιας χρήσης κάνει περίπου 10Ε (ανάλογα την ηλικία) κατά μέσο όρο και έχει περίπου (πάντα) 20 τμχ. Ένα παιδί φοράει πάνες για τουλάχιστον 3 χρόνια, μερικά και παραπάνω. Ας πάρουμε εμείς για το παράδειγμα μας, τα 3 χρόνια. Kαι ας πούμε ότι το παιδί, κατά μέσο όρο σε αυτά τα τρία χρόνια φοράει 5 πάνες την ημέρα.

Άρα: 3χρόνια x 365 μέρες x 5 πάνες / ημέρα = 5475 πάνες

5475 πάνες / 20 πάνες ανά συσκευασία = 273,75 δηλαδή 274 πακέτα. Επί 10Ε το πακέτο = 2740Ε μόνο για πάνες και με ένα, κατά την άποψη μου, συγκρατημένο υπολογισμό. Δεν είναι και λίγα. Αν υπολογίσετε και τα λεφτά που χαλάτε για αλοιφές, για συγκάματα, μωρομάντηλα κτλ. νομίζω το ποσό πρέπει να είναι πολύ μεγάλο.

Eπειδή δεν νομίζω στην Ελλάδα να υπάρχει κάτι ανάλογο, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε επάγγελματικά και με ένα eshop να τις πουλάτε online.

Ενημέρωση 28/07/2011

Δείτε και το πολύ καλό blog της μαμάς Μαριγούλας 😉 , το οποίο εξηγεί αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής, την χρήση των διάφορων υλικών, ονομασίες… τα πάντα! Οπότε δεν χρειάζεται να κοιτάτε σε ξενόγλωσσα sites.

http://yfasmatinespanes.blogspot.com/

Advertisements